Nova vest
Fudbal

Subota, 01.10.2022.

12:30

Ten Hag: Junajted uvek ide na pobedu

Erik Ten Hag, menadžer Mančester junajteda, upravo je proglašen trenerom meseca u Premijer ligi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ten Hag: Junajted uvek ide na pobedu
Foto: Profimedia

Holanđanin, koji je proletos preuzeo kormilo Mančester junajteda, vodiće ekipu u nedeljnom derbiju sa Mančester sitijem sa velikim ambicijama.

Biće to prvi sudar Ten Haga i Pepa Gvardiole, u mančesterskom derbiju, a nekada su zajedno bili u taboru Bajerna.

Ten Hag je radio da drugim timom Bavaraca 2012. u periodu kada je Gvardiola bio na kormilu prvog tima.

Erik kaže da nijednog momenta nije požalio što je prihavtio da bude menadžer Mančester junajteda.

"Bio sam stopostotno ubeđen da je dobro da prihvatim ponudu Mančester junajteda, sa svim što uz to ide. Nisam zažalio ni sekund. Divim se mnogo Pepu Gvardioli, ne samo zato što je uspešan, on radi to na određen način, što ljude privlači fudbalu. To je prava nagrada", smatra Ten Hag.

Ovakve mečeve mogu da odluče detalji, nema sumnje da će to biti i taktičko nadmudrivanje dvojice stručnjaka.

"Igrao sam mnogo derbija i znam šta je to. Poznajem rivala, šta sve to znači, znam da je ovo najvažniji meč u oblasti Mančestera za navijače i to me uzbuđuje. Želite da budete uključeni u takve mečeve jer daje dobre vibracije, daje mnogo energije. Činite sve da ostvarite pobedu", kaže menadžer Junajteda.

Na pitanje kako će Junajted igrati protiv Sitija, imao je jednostavan odgovor.

"Naš prvi pristup je da gledamo sebe. A to znači da kao Mančester junejted želimo da dobijemo svaku utakmicu, to je poruka koju se nekoliko puta ponovio. Isti cilj je pred nama i u nedelju, ništa drugo. Moramo da odigramo najbolje što je moguće da igramo na svoj način, po našim principima, i bitno je da napravimo dobar plan igre. Posle je sve u tome da se to sprovede na terenu, moramo to da uradimo. Ako želimo rezultat moramo da igramo stoprocentno", zaključio je Ten Hag.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve