Nova vest
Fudbal

Subota, 01.10.2022.

10:30

Gvardiola: Meč sa Junajtedom je više od fudbala

Pep Gvardiola, menadžer Mančester sitija, očekuje žestoku bitku u nedeljnom derbiju sa Mančester junajtedom.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Gvardiola: Meč sa Junajtedom je više od fudbala
Foto: Profimedia

Siti je drugi sa 17 bodova, imaju pet više od Junajteda, koji ima niz od četiri pobede u ligi i peti je na tabeli uoči mečeva ovog vikenda.

Gvaridola je rekao da će ovo biti više od običnog meča i da igrači moraju da odgovore na pritisak navijača sa tribina.

"Važno je da osetimo taj pritisak, od navijača i protivnika i da zahtevamo najbolje od sebe. Potrebno nam je to. U suprotnom, protiv ovakvih protivnika, teško je pobediti. Uvek želi aktivne navijače. Da dođu, uživaju i budu strastveni. Ovo nije samo fudbalska utakmica", kaže šef "građana".

Junajted je pod komandom Erika ten Haga počeo da prikazuje dobar fudbal, smatra španski stručnjak.

"Od protivnika uvek očekujem najbolje, imaju kvalitet, u to nema sumnje. Ostvarili su dobre rezultate protiv jakih ekipa. Pobediti u Sautemptonu nije lako, ali posebno nije lako dobiti Liverpul i Arsenal kod kuće. Imaju dobar momentum. Moramo da odigramo savršeno jer vas oni kazne ni za šta. Imaju kvalitet kada igraju na skraćenom prostoru, napred imaju brzinu i mobilnost, sa kvalitetom u sredini, centralni defanzivci su im agresivni, imaju dobar ritam. To je Mančester junajted, uvek su bili takvi. Poslednjih godina smo bili bolji na Old Trafordu nego na Etihadu, ali radujem se meču i spreman sam", dodao je Gvardiola.

Mnoge je zanimalo kakvi su njegovi planovi za budućnost, da li namerava duže da ostane u Mančester sitiju.

"Ako ostanem u Mančester sitiju, biće savršeno. Ako ne ostanem, klub će opet biti u savršenom stanju. Znam koliko su jaki i koliko su dobre odluke koje donose", jasan je iskusni trener.

Susret Mančester sitija i Mančester junajteda igra se u nedelju 2. oktobra od 15 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve