Nova vest
Fudbal

Petak, 30.09.2022.

14:53

Everton novčano kažnjen

Fudbalski savez Engleske kaznio je Everton sa 300.000 funti zbog ulaska navijača na teren tokom utakmice u Premijer ligi protiv Kristal Palasa prošle sezone.

Izvor: SN

Autor: SN

Everton novčano kažnjen
Foto: Profimedia

Everton je 19. maja pobedio Kristal Palas na svom terenu i obezbedio opstanak u Premijer ligi, u pretposlednjoj utakmici u sezoni. Navijači su uleteli u teren da proslave pobedonosni gol Dominika Kalverta-Luina u 85. minutu, a zatim i po završetku utakmice na Gudisonu.

FA je saopštio da su navijači prikazali "preteće i nasilno ponašanje" kada su uleteli u teren, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Everton je priznao da nije uspeo da kontroliše navijače.

Posle utakmice trener Kristal Palasa Patrik Vijera sukobio se sa navijačem Evertona prilikom odlaska u svlačionicu. Policija je sa obojicom razgovarala, kao i sa predstavnicima FA i nije pokrenut slučaj zbog tog incidenta.

Klubovi Premijer lige su početkom meseca saopštili da će navijačima koji budu proglašeni krivim za nedruštveno ili kriminalno ponašanje na stadionima najmanje na godinu dana biti zabranjen ulazak na utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve