Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 29.09.2022.

12:36

Vlasnik PSŽ-a kupuje Espanjol zbog Barselone?

Vlasnik Pari Sen Žermena Naser Al Kalifi planira da kupi španski fudbalski klub Espanjol iz Barselone, prenosi "Politiko".

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Vlasnik PSŽ-a  kupuje Espanjol zbog Barselone?
Foto: EPA/ Mohammed Badra

Al Kalifi je istakao da uz pomoć Evropske fudbalske unije (UEFA) želi da spreči Barselonu da dominira na fudbalskom tržištu.

On je ljut na UEFA zato što Barseloni dopušta da krši pravila finansijskog "fer-pleja".

"Da li je ispravno šta je Barselona ucinila? Ne, nije ispravno. Nisam siguran i da li je legalno, ali takve stvari su dopuštene. Drugi će da urade isto. UEFA ima svoja finansijska pravila i siguran sam da će sve to da ispita", rekao je Al Kalifi.

Španski mediji prenose da je Al Kalifi planira da kupi Espanjol, pošto želi da baci Barselonu u senku.

Vlasnik PSŽ-a želi da Espanol bude najjači tim u Kataloniji, a ne Barselona.

Al Kalifiju smeta što je Barselona tokom letnjeg prelaznog roka angažovala Roberta Levandovskog, Rafinju, Andresa Kristensena, Franka Kesija i Žila Kundea, iako je katalonski klub imao finansijskih problema.

Španski mediji podsećaju da je Barselona prodala 25 odsto televizijskih klupskih prava u narednih 25 godina za 267 miliona evra, a onda je katalonski klub taj novac uložio u kupovinu novih igrača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve