Nova vest
Fudbal

Sreda, 28.09.2022.

12:30

Nestvarne brojke Mitrovića

Aleksandar Mitrović igra ove godine u životnoj formi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Nestvarne brojke Mitrovića
Foto: Profimedia

Bez obzira da li se radi o dresu Fulama ili reprezentacije Srbije, protivničke odbrane za njega nemaju rešenja.

Napadač Srbije je u svega nekoliko dana Skandinavcima podelio lekcije - prvo švedskim vikinzima u Beogradu, a potom i Norveškim.

Prvima je je smestio tri lopte u mrežu, drugima jednu, ali dovoljno da potvrdi veliku pobedu "Orlova" na Uleval stadionu od 2:0.

Ne samo što je taj gol bio jubilarni, 50. u dresu reprezentacije, već je dodatno povećao svoj rekord koji će, ako ovako nastavi, dugo biti nedostižan.

I da sve bude interesantnije, tih 50 golova postigao je na 76 utakmica, čime je, kako su već konstatovali evropski i svetski mediji u večeri pobede u Oslu, nadmašio i Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.

Mitrović je gol mašina - posebno otkako je postao stanovnik Londona.

"Mitrogol", kako ga navijači zovu od milja, postigao je 100 golova na 151 ligaškom meču za ekipu Fulama, što u Čempionšipu, što ove sezone u Premijer ligi.

Ipak, jedna stvar je veoma upadljiva, kada su u pitanju njegovi nastupi u poslednjih godinu dana. Brojke pokazuju da je Mitrović konstantan što se tiče postizanja golova.

Ako se gleda njegov učinak u kvalifikacijama za Mundijal u Kataru, tu ima sjajan učinak od gola po utakmici - na osam mečeva postigao je isto toliko golova.

Kada je reč o Ligi nacija, tu je još jači - na pet utakmica postigao je šest golova!

Dokaz da i u Premijer ligi sve ide u istom maniru - na sedam mečeva ove sezone, postigao je šest golova i drugi je na listi strelaca, zajedno sa Harijem Kejnom, ispred je jedino Erling Haland koji je u utorak uveče naišao na srpski zid.

Mitrović uz to ima u reprezentaciji i sjajnog partnera u napadu - Dušana Vlahovića i oni su velika nada navijača Srbije za predstojeći Mundijal.

Srbija bi, što i brojke govore, mogla da ima jedan od najpotentnijih napada na velikoj smotri fudbala u Kataru, a Mitrović, ako ovako nastavi, može da obeleži i to takmičenje koji svi sa netrpljenjem očekuju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

8 h

U fokusu

Vidi sve