Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.09.2022.

13:37

Petrić pred Kup: Nećemo biti kompletni

Trener Partizana Gordan Petrić rekao je da tim neće biti kompletan zbog odsustnih reprezentativaca u meču 1/16finala Kupa protiv Radničkog iz Sremske Mitrovice.

Izvor: B92

Autor:B92

Petrić pred Kup: Nećemo biti kompletni
Marko Djokovic/Starsport

"Neće biti pun sastav, u poslednjih sedam dana naišao sam na situaciju koji nisam imao do sada. Mislio sam da pauza može mnogo toga da donese i donela je, bilo je igrača koji nisu bili prisutni na treningu i ako mene pitate ove odložene utakmice su sada došle na naplatu", rekao je Petrić na konferenciji za novinare u Beogradu.

U šampionatu je dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacija u Ligi nacija, a Petrić je rekao da sada na naplatu dolaze sve utakmice koje su bile odložene u prethodnom periodu, od početka kvalifikacija za Ligu Evropa.

"Da sam ja tada bio trener insistirao bih da igramo te utakmice u prvenstvu, bili bismo u nekom ritmu. Govorim o početku kvalifikacija za Ligu Evropa, sada sve to dolazi na naplatu. Sutra nećemo biti kompletni, bolje bi bilo da nismo imali utakmicu. Ali, šta je tu je, ovi koji su bili, imali su ciklus tri dana jačih treninga. Ono što imamo igraćemo, nadam se da će sve biti u redu. Igrači su spremni, koncentrisani, znaju šta nam donosi to takmičenje. Sutra ulazimo u ciklus od 14 utakmica", naveo je on.

Petrić je rekao da je Danilo Pantić prethodnih dana možda i jače trenirao i da se u ponedeljak požalio na povredu zbog čega neće trenirati narednih sedam dana pa neće biti u konkurenciji za sutrašnju utakmicu u Sremskoj Mitrovici.

On je rekao da će Andrija Pavlović biti u sastavu, da će posle treninga odlučiti da li će igrati, ali da će "u nekom trenutku dobiti prostor da pokaže šta zna".

"Sa njim dobijamo kao da je novi igrač potpisao, donosi drugi kvalitet, iskusan je, može da zadrži loptu, da nas razigra. Moraće da prođe pripreme, ulazi u utakmice bez odigrane utakmice", dodao je trener crno-belih.

Uprkos tome što prethodnih dana nisu svi igrači bili na okupu, Petrić je najavio najjači tim u Sremskoj Mitrovici.

"Sutra ćemo igrati u najjačem sastavu, ko će dobiti prostor od mlađih videćemo na osnovu današnjeg treninga. Izlazimo u najjačem sastavu, ne zato što se plašimo protivnika nego da uđemo u ritam, pošto nas očekuje nedelja-četvrtak. Nisu igrali prošle nedelje, utakmica je dobro došla da svi koji budu mogli izađu na teren", rekao je on.

"Nije realno da igraju oni koji se večeras vrate iz reprezentacija. Možda neko bude na klupi, ali neću da zbog sutrašnje utakmice rizikujem naredni period. Imamo toliko igrača koliko imamo i oni mogu da iznesu tu utakmicu", dodao je trener crno-belih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve