Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.09.2022.

09:43

Finci tvrde da su crnogorski fudbaleri vređali Kamaru

Fudbalski savez Finske saopštio je da je UEFA pokrenula istragu zbog sumnje da su pojedini crnogorski reprezentativci na rasnoj osnovi vređali Glena Kamaru.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Finci tvrde da su crnogorski fudbaleri vređali Kamaru
Foto: EPA/ BORIS PEJOVIC

Iz FS Finske su saopštili da neće komentarisati slučaj dok traje istraga UEFA.

Finska je sinoć u Podgorici pobedila Crnu Goru 2:0, a domaća selekcija je meč završila sa dva fudbalera manje.

Crnogorski mediji podsećaju da je sredinom prvog poluvremena finski fudbaler Glen Kamara prijavo glavnom sudiji Fransiji Leteksiji da je vredjan na rasnoj osnovi. Sudija je potom pozvao kapitene dve selekcije na kraći razgovor, ali nije poznato o čemu su pričali.

FS Finske je posle meča uložio žalbu, a UEFA je već pokrenula istragu zbog čega preti kazna FS Crne Gore, kao i fudbaleru koji je vredjao Kamaru.

Finski reprezentativac je član Rendžersa. Kamara je 2021. godine bio na meti rasističkih uvreda na mecu Lige Evrope izmedju Slavije iz Praga i Rendžersa.

Fudbaler Slavije Ondrej Kudela je tada na rasnoj osnovi vredjao Kamaru. UEFA je kaznila fudbalera Slavije koji je zbog suspenzije propustio i Evropskog prvenstvo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve