Nova vest
Fudbal

Utorak, 27.09.2022.

09:00

Mančini: Nema nikakvog smisla da ovo radimo

Selektor fudbalske reprezentacije Italije Roberto Mančini nije bio preterano zadovoljan nakon pobede u Mađarskoj i osvajanja grupe u A diviziji Lige nacija.

Izvor: SS

Autor: SS

Mančini: Nema nikakvog smisla da ovo radimo
EPA-EFE/Tamas Kovacs

Trijumfom rezultatom 2:0 u Budimpešti, aktuelni šampion Evrope je obezbedio učešće u plej-ofu Lige nacija, ali je Mančini imao kritike na račun igre svojih izabranika u poslednjih 20 minuta kada su se, kako je istakao, bez ikakvog razloga branili.

"Bila je ovo teška utakmica. Sve je bilo savršeno do poslednjih 20 minuta. Zaista moramo da poboljšamo sposobnost da kontrolišemo meč 90 minuta. Kada tako naporno radite da steknete prednost od dva gola, nema nikakvog smisla da ovako patite u poslednjih 20 minuta. Trebalo je da nastavimo da pritiskamo i tražimo treći gol. Izgubio sam glas jer sam se konstantno drao tih poslednjih 20 minuta", rekao je Mančini.

Istakao je sjajnu partiju golmana Đanluiđija Donarume.

"Điđo je odradio dobar posao, vidi se da sada brani redovno u Pari Sen Žermenu… Njegovo samopouzdanje to pokazuje. Srećan sam jer smo želeli da se plasiramo u plej-of sa ove dve pobede protiv Engleske i Mađarske. Zato smo prikazali dve jako dobre predstave".

Pohvalio je Mančini navijače koji su bodrili "azure" na "Puškaš areni".

"Navijači su bili neverovatni, navijali su za Mađarsku od prvog do poslednjeg minuta i zahvaljujem im se na aplauzima upućenim na naš račun. Marko Rosi radi zadivljujuće dobar posao. Kada pobedite i Englesku i Nemačku, to nije slučajnost", zaključio je Manćini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve