Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 26.09.2022.

19:45

Kraj mađarske bajke – Italija prošla "grupu smrti"!

Fudbaleri Italije savladali su kao gosti Mađarsku u Budimpešti (2:0), u poslednjem kolu grupe 3 A Lige nacija.

Izvor: MT

Autor: MT

Kraj mađarske bajke – Italija prošla
Profimedia

Aktuelni prvak Evrope je tako pretekao naše severne susede na tabeli, došao do prvog mesta i na završnom turniru se pridružio Hrvatskoj i Holandiji.

Strelci na Puškaš areni bili su Đakomo Raspadori u 27, odnosno Federiko Dimarko u 52. minutu.

Izabranici Roberta Mančinija su odigrali jednu zrelu partiju, iskoristili najveće šanse i uz odlične odbrane Đanluiđija Donarume došli do velikog trijumfa.

Grupnu fazu su završili sa 11 bodova, jednim više od Mađarske, koja je bila nadomak čuda. Nemci su treći sa sedam, dok je Engleska poslednja sa samo tri osvojena boda.

Kao što se i očekivalo, Italija je od samog starta imala kontrolu lopte, dok su se domaći opredelili za defanzivan stil igre.

Već u petom minutu mogao je da padne prvi gol, kada je Gulačiju posle jednog centaršuta lopta prošla kroz ruke, ali je sa gol linije, ispred Bonučija, loptu izbacio Atila Salai.

Italijani su imali inicijativu, ali su do vođstva stigli posle greške u dodavanju protivničkih fudbalera.

Najpre je pogrešio Atila Salai, a onda i Adam Nađi, da bi njihovu grešku, za trenutak, ispravio Gulači, koji je do lopte stigao pre Njonta.

Ipak, ona se odbila pravo u noge Đakomu Raspadoriju, kome nije bilo teško da je sprovede u mređu i postigne gol, baš kao što je to učinio protiv Engleske pre nekoliko dana.

Primljeni gol, a onda i novi pokušaj Di Lorenca, bili su okidači da se Mađari malo probude i ozbiljnije krenu ka golu Donarume.

Najbolju priliku imali su u 41. minutu. Dugo je putovala lopta posle centaršuta sa desne strane, sa druge stative Soboslai je vratio u peterac, gde se nije snašao usamljeni Atila Salai, koji je traljavo šutirao pored gola, te se na poluvreme otišlo pri rezultatu 1:0 za goste.

Prvi su u nastavku zapretili Italijani preko Di Lorenca, da bi ubrzo Donaruma pokazao zašto je vrhunski golman.

U 50. minutu je zaustavio više udaraca u kratkom roku, među njima i pokušaj Adama Salaija iz relativne blizine.

Kazna za domaće došla je samo dva minuta kasnije. Akciju je započeo Barela, gurnuo loptu u prazan prostor Kristanteu, koji je na drugoj stativi dodao Dimarku, kome nije bilo teško da zakuca loptu u mrežu Mađarske.

Donaruma je nakon toga još u nekoliko navrata intervenisao fantastično, naročito u situaciji kada je udarac Stajlsa glavom zaustavio nogom na gol liniji.

Italija je rutinski odradila posao do kraja susreta, zadržala prednost i prvo mesto na tabeli.

Tok mečeva mogli ste da pratite UŽIVO u LIVE BLOGU B92.net.

Пласман обезедио SofaScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d