Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.09.2022.

21:04

Levandovski sa trakom Ukrajine na SP VIDEO

Poljski reprezentativac Robert Levandovski nosiće na predstojećem Svetskom fudbalskom prvenstvu kapitensku traku u bojama ukrajinske zastave.

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Levandovski sa trakom Ukrajine na SP VIDEO
Foto: Profimedia

Levandovski je dobio traku na ceremoniji na Nacionalnom stadionu u Varšavi od selektora ukrajinskog tima Andrija Ševčenka.

"Nosiću ukrajinske boje na Svetskom prvenstvu u Kataru. Kao igrač i kao čovek podržavam mir i mislim da su ovi simbolični gestovi važni. Nosiću Ševčenkovu traku u novembru kao podsetnik da građani Ukrajine nisu sami i ostaju u našim mislima", rekao je Levandovski.

On je prošle sezone nosio sličnu kapitensku traku kada je predvodio Bajern Minhen u utakmici protiv Ajntrahta, u znak podrške Ukrajini na početku ruske vojne intervencije.

"Želim da zahvalim Robertu Levandovskom na ovom činu solidarnosti i za sav njegov rad u ime moje zemlje",
rekao je Ševčenko.

Svetsko prvenstvo održaće se od 20. novembra do 18. decembra u Kataru, a Poljska će igrati protiv Meksika, Saudijske Arabije i Argentine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

5 h

U fokusu

Vidi sve