Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.09.2022.

13:11

"Hrvatska ima potencijal da osvoji Mundijal"

Legendarni portugalski fudbaler Luis Figo smatra da Hrvatsku treba svrstati među favorite za osvajanje Svetskog prvenstva.

Izvor:

Autor:

EPA-EFE/ALI HAIDER

Nekadašnji igrač Reala, Barselone i Intera je u razgovoru za hrvatske medije istakao da je potencijal za takav podvig tu.

"Mislim da je Hrvatska potencijalni kandidat da osvoji Svetsko prvenstvo. Imali ste veliku šansu na prošlom prvenstvu, mislim da ako radite i nastavite tako i pokušate da budete što bolji i bolji kao ostale reprezentacije. Imate odlične igrače. Želim vam svu sreću na sledećem prvenstvu“, rekao je Figo.

Govorio je pohvalno i o Luki Modriću, kapitenu "vatrenih".

"Mislim da je Modrić jedan od najboljih igrača sveta, jedan od najboljih momaka na svetu, takođe. Dobar prijatelj. Mislim da zaslužuje sve najbolje. Treba da budete ponosni na njega. Ne znam kako mu uspeva da bude na tom nivou u kontinuitetu, sve ove godine. Želim mu da i dalje uživa u fudbalu i da na ovom nivou traje što duže“, zaključio je član Izvršnog odbora Evropske fudbalske unije (UEFA).

Hrvatska je aktuelni viceprvak sveta jer je u finalu Mundijala u Rusiji 2018. godine poražena od Francuske sa 4:2.

Hrvatska će nastupati u Kataru u grupi F sa Belgijom, Kanadom i Marokom. Prvenstvo je na programu od 20. novembra do 18. decembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

102 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve