Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 19.09.2022.

12:10

Piksi potvrdio Samardžića: U prošlosti smo bili nemarni

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković prokomentarisao je situaciju sa igračima koji su rođeni van Srbije, a potencijalni su reprezentativci.

Izvor: SS

Autor: SS

Piksi potvrdio Samardžića: U prošlosti smo bili nemarni
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

On je potvrdio da će vezista Udinezea Lazar Samardžić igrati za Srbiju u budućnosti.

Srbija će u narednom periodu odigrati još dve utakmice Lige nacija, što će biti poslednje zvanične utakmice pred Svetsko prvenstvo u Kataru.

Jedno od pitanja novinara bilo je o Lazaru Samardžiću, koji igra za Udinese i potencijalno je "pojačanje" za reprezentaciju Srbije.

"Nisam bio u Milanu da bih gledao Krunića nego Samardžića. Imali smo jedan telefonski razgovor početkom septembra gde sam mu objasnio namere i želje, a koliko sam primetio nije bilo dileme da li će igrati za Nemačku ili Srbiju. Dogovor je da u sledećem ciklusu u martu sledeće godine, ako bude nastavio da igra dobro, da bude na spisku i debituje za Srbiju. To je ono što smo uradili sa naše strane. Na svima njima je da izaberu, ako već imaju izbor. Po meni tu nema nikakve dileme, to su igrači sa srpskim imenima i prezimenima", rekao je Stojković.

Potom je govorio o njegovim kvalitetima u igri.

"Ovo je već druga sezona da igra za Udinese u jednoj od najjačih liga. Definitivno igrač koji poseduje potencijal i te kvalitete. Njegova leva noga je izvanredna, pregled igre takođe. Ono što sam primetio već jedan duži period njegove participacije u igri zaslužuje pažnju. Nema tu neke velike filozofije i ne treba praviti od toga neke naslove. Važno je da su zdravi i opredeljeni da igraju za Srbiju. U prošlosti se pokazivalo da smo ostajali bez nekih igrača... Mislim da smo bili nemarni, da ne pominjem imena. To je sve život, ja ne želim da pravim greške u startu, a da imamo sve na dlanu. Na meni je da uputim poziv, da im pokažem da nam je stalo, a na njima je da odluče za koga će. Mislim da tu neće biti problema. Njegovo godište je takvo da je on tek na početku fudbalske karijere", poručio je Piksi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve