Nova vest
Fudbal

Petak, 09.09.2022.

16:43

Ronaldo želeo Napoli, ali oni njega ne

Fudbaler Mančester junajteda i portugalski reprezentativac Kristijano Ronaldo želeo je da nastavi karijeru u Napoliju.

Izvor:

Autor:

Ronaldo želeo Napoli, ali oni njega ne
EPA/Peter Powell / POOL

Međutim, italijanski klub u poslednjem trenutku odustao od transfera, prenose italijanski mediji.

Ronaldo je propustio predsezonske pripreme Mančester junajteda, pošto je želeo da napusti klub sa "Old traforda". Italijanski mediji tvrde da je Portugalac bio iskren u svojoj nameri da napusti engleski klub, a čelnici Mančester junajteda su bili spremni da ga prodaju. Menadžer portugalskog fudbalera Žorž Mendeš nudio je Ronalda Bajernu, Atletiku, Sportingu, Čelsiju, PSŽ-u, Napoliju, ali je igrač Mančester junajteda bio na korak od prelaska u ekipu iz Napulja.

Italijanski novinar Alesandro Alkiato tvrdi da je Ronaldo kontaktirao trenera Napolija Lučijana Spaletija putem Vocapa.

"Želiš li zaista da me treniraš?
", navodno je Ronaldo pitao Spaletija.

Trener Napolija je potvrdno odgovorio, pošto je prijatelj sa portugalskim fudbalerom.

"Tutosport" tvrdi da su čelnici Napolija poručili rukovodstvu "crvenih đavola" da žele da kupe Ronalda. Međutim, Mančester junajted je morao da od italijanskog kluba kupi Viktora Osimhena za 100 miliona evra i da nastavi da plaća 75 odsto zarade portugalskog fudbalera, što je oko 21,75 miliona evra.

"Sportski direktor Napolija Kristijano Ðuntoli nije bio zainteresovan za Ronalda. Zato je prvo namamio Mančester junajted sa ponudom iz snova, pošto nije očekivao da će rukovodstvo engleskog kluba da je prihvati. Međutim, Mančester junajted je pristao na ovaj dogovor", prenosi nemački "Bild".

Italijanski mediji navode da su čelnici Napolija odustali od dogovora bez ikakvog objašnjenja, a onda su javili Mendešu da je transfer stopiran. Ronaldo se potom priključio Mančester junajtedu i najavio da će ugovor sa "crvenim đavolima" da odradi do juna naredne godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

4 h

U fokusu

Vidi sve