Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.08.2022.

23:30

Stanković: Da li sam uopšte ja za klupu Crvene zvezde?

Dejan Stanković, trener fudbalera Crvene zvezde, obratio se javnosti posle ispadanja iz Lige šampiona.

Izvor: LN

Autor: LN

Stanković: Da li sam uopšte ja za klupu Crvene zvezde?
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Crvena zvezda je ispala iz Lige šampiona posle ukupnih 5:4 protiv Makabija iz Haife.

Stanković je na obraćanje novinarima došao vidno razočaran.

Prvo pitanje Stanković je dobio od stranog novinara koji je pitao kako misli da će se Makabi snaći u Ligi šampiona.

"Čestitao bih ekipi Makabija i poželeo puno sreće u grupnoj fazi. Jedan organizovan tim koji zna da se brani, ali i da napada. Fizički dosta jak. To je to. Želim im puno sreće, ne znam šta bih drugo rekao", kratak je bio Stanković.

Šta se desilo u drugom poluvremenu?

"Splet okolnosti je sigurno uticao na naše drugo poluvreme. Kada primiš gol u poslednjoj sekundi, posle jednog dobrog poluvremena... Utakmica je bila onakva kakvu smo zamislili i spremili, imali smo rezultat. Dobijemo gol u poslednjoj sekundi, videlo se to. Energetski smo dosta pali u drugom poluvremenu, neobjašnjivo. Dali su mnogo toga u prvom poluvremenu, donekle ih razumem da mentalno i energetski padnu posle onakvog poluvremena, to su isti momci koji su izgarali prvo poluvreme. Sad mi je mnogo teško da analiziram, sem da kažem da nam je mnogo žao i da je razočaranje veliko, jer su očekivanja bila velika", rekao je Stanković i dodao:

"Ne ostaje nam ništa drugo nego da se zahvalimo našem najboljem igraču, 12... Publici. Ona je ostvarila nama mnoge snove da igramo pred njima i doživimo ovakav ambijent, žao mi je što nismo uspeli da im vratimo i prođemo. Okrećemo se Ligi Evrope koja nije malo i utešno takmičenjem već veliko i jako, ali nam je svima žao. Imamo naše prvenstvo koje donosi direktan ulaz u LŠ. Što pre da dođemo sebi i da se oporavimo, jer nas očekuje još dosta toga. Ovo je bolno, prevashodno za mene, ne znam ni kako nalazim reči, ali ih nalazim nekako... To je život, to je fudbal, idemo dalje".

Stanković je govorio i o potencijalnom odlasku iz kluba.

"Bile su prinudne izmene, da. Imali smo i pre utakmice problem sa Sanogom koji smo nekako uspeli da zalečimo. Pešić je imao problem sa ložom, Rodić je bio rovit ali je igrao. To su prinudne izmene. Kada se ne napravi rezultat, otvaraju se mnoga pitanja. Da li sam ja uopšte za klupu Crvene zvezde, verovatno, pa posle da li dobro trčimo, da li smo spremni i slično tome...To su normalna pitanja koja ću dobiti u narednom periodu. Ja sam rekao i pre ove utakmice da ako je ovo ogroman neuspeh, ja sam spreman da snosim konsekvence. Nemam nikakav problem da bilo kakvu odluku kluba ili navijača prihvatim od srca, zato što sam dao sve od sebe...".

Zvezda je ponovo imala veliki problem da odbrani svoju sredinu terena, pogotovo u drugom poluvremenu kada je na tom delu igrališta izraelski tim dominirao.

"Ekipa Makabija je dosta pripremljena na tranziciju, pogotovo kada imaju špica 'targeta' kao što je Pjero. Videli ste i sami koliko je pored Dragovića i Milunovića uspeo, iako su oni odigrali odličan meč. On je jednostavno dobar igrač. U prvom poluvremenu nije bilo toliko toga koliko u drugom, kada smo pali energetski. Verovatno je i to jedan od razloga zbog kojeg nismo uspeli da branimo zadnju trećinu terena", podvukao je Stanković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

492 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve