Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.08.2022.

19:00

Autogol Pavkova u 90‘ eliminisao Zvezdu – igraće Ligu Evrope

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspeli da se kvalifikuju u grupnu fazu Lige šampiona.

Izvor:

Autor:

Autogol Pavkova u 90‘ eliminisao Zvezdu  – igraće Ligu Evrope
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Tim iz Ljutice Bogdana je u revanš meču pred punom "Marakanom" remizirao sa Makabijem 2:2, a tim iz Haife je ukupnom rezultatu slavio 5:4 i takmičiće se u elitnom takmičenju.

Volšeban je, možemo slobodno reći način na koji je Zvezda ispala, ali krenimo redom. Bilo je velikih najava kada je Zvezda izvukla Makabi, svi su očekivali lak prolaz, ali se ispostavilo da neće biti tako.

Štaviše, desilo se suprotno. Otrežnjenje je stiglo već nakon prvog susreta u Izraelu, kada je Frendzi Pjero pokazao Zvezdi da i u drugoj francuskoj ligi igraju i više nego kvalitetni igrači.

Potom se najavljivao i preokret u revanšu u grotlu stadiona na Topčiderskom brdu, a na kraju Dejan Stanković ni po treći put nije uspeo da na pravi način nasledi Vladana Milojevića i obezbedi plasman u Ligu šampiona.

U određenim trenucima se činilo da to neće biti slučaj. Nije Zvezda na najbolji način ušla u meč koji je rano prekinut zbog bakljade izraelskih navijača, ali je odmah zatom usledila stativa koju je zatresao Gelor Kanga u 11. minutu.

To je bio uvod pred još jedan njegov pokušaj, a onda je usledilo ono što su svi čekali. Katai je na levoj strani oduzeo loptu Sandgrenu i probio gotovo sve do protivničkog gola. "Zavrnuo" je loptu nazad na sredinu peterca, isprečio se jedan od igrača Makabija, ali ona naposletku dolazi do Pešića koji klizećim startom stiže do trećeg gola ove sezone i dovodi Zvezdu u prednost u 27. minutu susreta.

Sa tim golom smo se vratili na početak, ali tu nije bio kraj.

Kao da je sve odjednom proradilo za Zvezdu koja je želela i taj drugi pogodak koji će je dovesti u prednost.

Par puta je bilo blizu, naročito nakon voleja Mirka Ivanića, a i Katai je još par puta nagovestio da će ispuniti obećanje pred meč i biti "onaj stari".

Upravo je pomenuti Ivanić bio taj koji je postigao gol pred sam kraj prvog poluvremena. Katai je "štiklom" proigrao Pešića, ovaj odložio na stranu do Ivanića koji ju je "zakucao" u mrežu protivnika.

Međutim, kratko je trajala radost Crvene zvezde jer je do kraja poluvremena Slavoljub Srnić igrao rukom, nakon čega je Entoni Tejlor. nakon konsultacija sa VAR sobom, pokazao na "belu tačku".

Milan Borjan je "skinuo" penal Dolevu Hazizi, ali u nastavku akcije je usledila loše reakcija igrača Zvezde. Možda i najviše kriv je Kanga koji nije izbacio loptu, koja stiže do Sundgrena. Krivac za prvi gol je uputio udarac iz velike udaljenosti, nije se činilo da će biti preterano opasan, ali je kiksnuo i Borjan.

Sa tim rezultatom se otišlo na poluvreme, a u nastavku smo gledali dve iscrpljene ekipe.

Mogla je Zvezda do gola, ali treba priznati da su gosti ti koji su mu bili bliže. Stanković je odlučio da promenama unese živost, a prvi koji je bio Gelor Kanga. Gabonac je bio i više nego nezadovoljan time što je i pokazao Stankoviću sa kojim je ušao u sukob.

Ipak, strategu crveno belih je sigurno draže i da se Milan Pavkov iz nekog razloga naljutio na njega u odnosu na ono što je uradio.

Igrao se 90. minut kada je na komičan način prosledio loptu u sopstvenu mrežu, iako je uveden da isto uradi na drugoj strani.

Napadač na izlaznim vratima je na taj način poslao svoj tim u grupnu fazu Lige Evrope, a pitanje je da li će istu dočekati u crveno-belom dresu.

Zvezda se sada okreće obavezama u prvenstvu, ali će svu pažnju 26. avgusta okrenuti ka žrebu u Istanbulu kada će dobiti rivale u grupi Lige Evrope.

Meč ste mogli da pratite putem našeg bloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1203 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve