Nova vest
Fudbal

Petak, 19.08.2022.

11:20

Partizan se pojačava za Evropu – želi veziste Standarda i Giresuna

Pobedom nad Hamrunom od 4:1 Partizan je stigao na korak od Lige konferencija, pa uveliko planira pojačanja za evropsku jesen.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizan se pojačava za Evropu – želi veziste Standarda i Giresuna
Foto: Profimedia/ Joris Verwijst/Orange Pictures

Prioritet crno-belih je vezni red, a kako prenosi "Telegraf" uveliko pregovaraju sa igračem Standarda iz Liježa Gojkom Cimirotom te Hamidueom Traoreom iz turskog Giresunspora.

Cimirot ima 29 godina i reprezentativac je Bosne i Hercegovine. Pokriva pokriva poziciju defanzivnog veznog igrača, sa dobrim fizičkim karakteristikama i vizijom igre što mu omogućava da se transformiše i u "osmicu".

Prvotimac je Standarda, ali Belgijanci planiraju podmlađivanje tima nakon dolaska američkih vlasnika, pa je Cimirot jedan od fudbalera koji imaju otvorena vrata za odlazak.

Cimirot je Srbin iz Trebinja pa poseduje i pasoš Srbije. Ponilkao je Leotaru, gde je i postao profesionalac, potom prešao u Sarajevo odakle ga je otkupio grčki PAOK za 1.500.000 evra.

U Solunu je proveo tri sezone, profilisao se kao jedan od lidera tima, osvojio je i dva nacionalna Kupa u Grčkoj, a potom u milionskom transferu 2018. godine prelazi u redove Standarda, gde je proveo minule tri sezone tokom kojih je odigrao 167 utakmica.

Za selekciju Bosne i Hercegovine je debitovao 2014. godine i zabeležio 37 nastupa.

Traore 25-godišnji reprezentativac Malija i takođe je vezni fudbaler koga pre svega odlikuje snaga.

Radi se o fudbaleru koji se jednako dobro snalazi i kao defanzivni vezni, ali i nešto ofanzivnije, čak i iza napadača po potrebi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve