Nova vest
Fudbal

Petak, 19.08.2022.

10:20

Nevil poručio Amerikancima: Niste dobrodošli u Mančesteru

Geri Nevil, bivši kapiten Mančester junajteda, usprotivio se prodaji dela akcija kluba američkom investicionom fondu Apolo.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Nevil poručio Amerikancima: Niste dobrodošli u Mančesteru
Foto: Profimedia

Samo dan pošto se pojavila vest da vlasnici kluba sa Old Traforda, porodica Glejzer, planira da proda manji paket akcija Apolu, stigla je žestoka reakcija navijača, ali i bivših igrača.

Navijačke grupacije se se oglasile na društvenim mrežama kako neće dozvoliti da deo vlasništva kluba ode u ruke grupacije koja je povezivana sa ozloglašenim Džefrijem Epštajnom.

Slično je poručio i Geri Nevil, ali naglašavajući da je veći problem sama vlasnička struktura i način upravljanja klubom.

"Apolo je pomenut, ali trebalo bi da znaju da neće biti dobrodošli u Mančesteru. Američki model vlasništva je takav da se tu radi i značajnom povratu investicija. Vlasnički model u Engleskoj mora da se promeni i američki novac je veća opasnost od bilo kog drugog međunarodnog novca. Potreban nam je regulator što je pre moguće", napisao je Nevil.

Ostrvski mediji prenose da Džoel i Avram Glejzer za sada ne žele da se odreknu vlasništva Junajteda, ali da su drugi članovi porodice, koji imaju akcije, spremni da prodaju svoje manjinske delove.

Istovremeno, navijači su zdušno podržali najavu britanskog biznismena Džim Retklifa koji je za Tajms rekao da je spreman da kupi klub, ukoliko on bude bio na prodaju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve