Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.08.2022.

23:05

Jović bez učinka sa klupe, Splićani se ponadali protiv polufinaliste LŠ VIDEO

Srpski fudbaler Luka Jović posmatrao je najzanimljivije delove pobede njegove Fiorentine protiv Tventea u plej-ofu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Izvor:

Autor:

Jović bez učinka sa klupe, Splićani se ponadali protiv polufinaliste LŠ VIDEO
Foto: Profimedia

Priliku da zaigra ispred njega od prvog minuta je dobio Artur Kabral i u potpunosti je iskoristio.

Tim iz Firence je poveo već u drugom minutu kada je Niko Gonsales iskoristio asistenciju kapitena Biragija i postigao gol. Pomenuti Kabral je duplirao vođstvo u 31. minutu na asistenciju Rikarda Sotila koji je bio asistent i Joviću na debiju u Seriji A protiv Kremonezea.

Doskorašnji član Reala je u igru ušao u 69. minutu, ali je to bilo premalo vremena da ostavi trag na ovom meču u kom je holandski predstavnik uspeo da smanji prednost protivnika pred revanš i to preko Vaclava Černija koji se upisao u strelce u 65. minutu meča.

U dresu domaćeg tima su od starta počeli i svih 90 minuta odigrali Nikola Milenković i Matija Nastasić, dok je Aleksa Terzić ostao na klupi.

Revanš plej-ofa za plasman u Ligu konferencija između Tventea i Fjorentine igra se 25. avgusta u 19.00 u Enshedeu.

Podsetimo, fudbaleri Tventea su u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija eliminisali Čukarički ukupnim rezultatom 7:2 u dvomeču.

Zanimljivo je bilo i u Španiji gde je Viljareal savladao Hajduk rezultatom 4:2.

Splićani su sjajno ušli u ovaj meč i već u drugom minutu poveli nakon što je Marko Livaja pronašao supertalentovanog Stipea Biuka, a ovaj sa peterca nije mogao da promaši.

Ponadao se hrvatski predstavnk da može do velikog iznenađenja protiv prošlogodišnjeg finaliste Lige šampiona, ali je isti do poluvremena ne samo preokrenuo već im je "spakovao" četiri gola u mrežu.

U nastavku je Hajduk stigao do važnog gola nakon što je precizan sa "bele tačke" bio Marko Fosati i na taj način omogućio "bilima" da se na "Poljud" vrate sa dva gola zaostatka što nije nemoguće sustići.

Kada su ostali mečevi u pitanju, mađarski MOL Fehervar je priredio iznenađenje na gostujućem terenu pobedivši Keln rezultatom 1:2. Makedonski Škupi je poražen kod kuće od Balkanija, kosovskog predstavnika, identičnim rezultatom.

Pomenuti Tvente nije uspeo da iznenadi Fiorentinu, ali je čast Holandije odbranio AZ Alkmar pobedom nad Žil Visenteom rezultatom 4:0, dok je Maribor odigrao bez golova sa rumunskim Klužom.

Aleksandar Čavrić i Ivan Šaponjić nisu uspeli da se upišu u strelce i pomognu Slovanu iz Bratislave da izbegne poraz od Zrinjskog u Mostaru (1:0), dok je Vest Hem bez većih problema savladao Viborg (3:1). Debitantski pogodak na tom susretu je postigao Đanluka Skamaka.

Kvalifikacije za Ligu konferencija, plej–of
Rakov – Slavija Prag 2:1
CSKA Sofija – Bazel 1:0
Makabi Tel Aviv – Nica 1:0
Molde – Volfsberger 0:1
RFS – Linfild 2:2
Slovacko – AIK 3:0
Jang Bojs – Anderleht 0:1
Krajova – Hapoel Ber Ševa 1:1
Bašakšehir – Antverpen 1:1
Vaduc – Rapid Beč 1:1
Zrinjski – Slovan Bratislava 1:0
Maribor – Kluž 0:0
Keln – Fehervar 1:2
FCSB – Viking 1:2
Leh – Didelanž 2:0
Viljareal – Hajduk 4:2
Vest Hem – Viborg 3:1
AZ Alkmar – Žil Visente 4:0
Fjorentina – Tvente 2:1
Škupi – Balkani 1:2
Partizan – Hamrun 4:1


Sreda:
Đurgorden – APOEL 3:0

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve