Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 18.08.2022.

19:00

Crno-bela rapsodija – Partizan razbio Hamrun

Fudbaleri Partizana savladali su Hamrun rezultatom 4:1 u poslednjem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije.

Izvor: SN

Autor: SN

Crno-bela rapsodija – Partizan razbio Hamrun
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsportphoto

Partizan je napokon obradovao navijače i došao do velike pobede u Evropi, savladavši malteški Hamrun sa 4:1.

Nije bilo problema za crno-bele maltene ni u jednom momentu i malobrojna publika na stadionu Partizana mogla je da uživa u lepim potezima.

Utakmica je počela nešto sporije, nije bilo mnogo napada i prva opasnija šansa došla je tek u 10. minutu, da bi u 15. minutu Rikardo obradovao "grobare".

Tada je zatresao mrežu Hamruna, Partizan je poveo sa 1:0, a Gomeš prestigao legendarnog Vladicu Kovačevića 14. golom u Evropi.

Odatle, sve je išlo glatko, prvo je na 2:0 povisio Urošević posle kornera u 25. minutu da bi samo osam minuta kasnije stigla munjevita kontra koju je Dijabate završio pogotkom, 3:0.

Pred kraj prvog poluvremena je udarac u glavu pretrpeo golman Popović, umalo je bio nokautiran, ali je sve prošlo kako treba...

U nastavku, Hamrun je zaigrao dosta bolje. Prvo su zapretili u 49. minutu posle kontra napada kada je Partizanova odbrana zaspala, a tri minuta kasnije sledi kazna.

Korner za Hamrun posle kog Gilnije ostaje potpuno sam i glavom matira Popovića, Maltežani smanjuju na 3:1, a Partizanove muke tu nisu zaustavljene.

Nikola Saničanin se povredio u 55. minutu, a usledili su novi opasni napadi Hamruna koji je definitivno mogao da smanji na 3:2 posle nepunih 60 minuta fudbala u Humskoj.

Oslobodili su se pritiska igrači Partizana i imali nekoliko opasnih napada koji nisu rezultovali pogotkom. Ipak, tamo u 76. minutu se Andrade fantastično snašao i matirao golmana Hamruna.

Poker Partizana i vođstvo od 4:1 garantovali su mirnu završnicu u Humskoj, dok su navijači pokazivali nezadovoljstvo skandirajući upravi crno-belog tima.

Do kraja susreta nije bilo uzbuđenja, pa je Partizan bez problema nadigrao malteškog protivnika i zakoračio ka Ligi konferencija. Revanš je za sedam dana, kada će Partizan biti gost.

Meč ste mogli da pratite UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

236 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve