Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.08.2022.

23:08

Stanković: Zar ti izgleda da je bilo lako?

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković analizirao je poraz od Makabija u prvom meču plej-ofa za Ligu šampiona.

Izvor: LN

Autor: LN

Stanković: Zar ti izgleda da je bilo lako?
photo:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Zvezda je poražena rezultatom 3:2 u Haifi u prvom meču.

Stanković je istakao da je to bio veoma težak meč i nije želeo da kritikuje svoje igrače uprkos porazu.

"Teška utakmica, zahtevna, o tome smo pričali i pre. Sada da vadim detalje vruće glave, ne ide. Rekli smo i pre utakmice da nema izrazitog favorita, moglo je da ode na obe strane. Žao mi je što nismo izvukli bolji rezultat, mogli smo, vratili smo se posle prvih 15 minuta njihovog pritiska, bili smo stabilni, dali dva gola...", rekao je Stanković za "TV Arena Sport" i nastavio:

"Žao mi je i što smo slabije krenuli drugo poluvreme, reakcija je mogla da bude bolja, ali ne mogu da zamerim. Oni su igrali kod kuće što će biti naša prilika za šest dana kada iza nas budemo imali 50 hiljada navijača. Detalji su odlučili, trebalo je da se izađe u blok, da se spreči centaršut. Da kažemo da su nas uhvatili na spavanju ili u kontri, ne. Ali to se dešava, živ je fudbal, dosta jak ritam je bio, ozbiljan protivnik. Pokazali smo kvalitet ali mogli smo da budemo skoncentrisaniji, da realizujemo još neku priliku koju smo imali. Bila je to utakmica 'gore-dole', otvorena utakmica dva kvalitetna tima".

Delovalo je kao da je ovo bilo sat i po vremena velikog trenerskog nadmudrivanja.

"Zar ti izgleda da je bilo lako? Nije bilo ni momcima, ja im čestitam. I pritisak, i teško je bilo za igrati, moralo je dosta da se radi i tog prljavog posla koji se ne vidi. Ritam je bio ozbiljan, to je taj nivo Lige šampiona. Znam da će biti pun stadion i da ćemo imati nestvarnu podršku u revanšu. Ne može lako da se uđe u LŠ i to je Zvezda kroz istoriju dokazala. Da smo mogli da se vratimo sa boljim rezultatom jesmo, ali možda smo mogli i sa gorim. Ne prihvatam, nisam zadovoljan, ali je stvarno bilo teško", objasnio je Stanković.

Bukari je igrao fenomenalno, ali je zbog povrede morao da izađe u 60. minutu.

"Desilo se to da smo morali da osvežimo ekipu. Da je tražio izmenu dva, tri minuta ranije kada je izašao Sale... To je bila prinudna izmena. Imamo još 90 minuta, Zvezda je navikla da okrene situaciju u svoju korist onda kada mnogi sumnjaju i kada je mnogo teško", podvukao je strateg crveno-belih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

79 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d