Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.08.2022.

19:30

Haićanin održao čas Zvezdi – poraz u Izraelu nakon duplog preokreta

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su u prvom meču plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Makabija iz Haife rezultatom 3:2 (1:2).

Izvor:

Autor:

Haićanin održao čas Zvezdi – poraz u Izraelu nakon duplog preokreta
Foto: FK Crvena zvezda

Tako je prekinut niz od sedam utakmica bez poraza i četiri bez primljenog gola. Na sedam mečeva u dosadašnjem delu sezone su primili samo jedan gol, a na ovom meču čak tri.

Dočekali su crveno-bele vremenski uslovi teški za normalno funkcionisanje, kamoli fudbal. Vlažnost vazduha je bila skoro 70 odsto, ali to nije niti sme da bude izgovor.

Na trenutke su pokazali naznake dobre igre, vodili, ali je finalni utisak da će štošta morati da se promeni pred revanš u Beogradu.

Tim iz Ljutice Bogdana je ušao u meč ofanzivno, forsirala se desna strana po kojoj je ordinirao Osman Bukari. Pokušaju su ubrzo zamrli i na taj način je ostavljen prostor da pred krcatim "Semi Ofer" stadionom uspostave svoj stil igre.

Već tu je viđeno šta će biti boljka Crvene zvezde. Nemarno su se dodavali igrači srpskog predstavnika u elitnom takmičenju, često grešeći i na taj način pomažući protivniku da ni iz čega stigne do šanse.

Znalo se da će Frendzi Pjero predstavljati veliku opasnost po gol Zvezde i pre ovog meča. Pojačanje Makabija iz druge francuske lige ovog leta je pokazalo kako je postigao dva gola u ubedljivom trijumfu protiv Olimpijakosa (4:0) čime je skrenuo pažnju na sebe.

Zvezda je mogla do prednosti u 12. minutu preko Aleksandra Pešića koji ne koristi veliku priliku nakon pasa krilnog fudbalera iz Gane, a nepunih četiri minuta kasnije počinje mini performans napadača sa Haitija. Najpre je u 16. izbio ispred Milana Borjana, izbacio Strahinju Erakovića, ali je Kings Kangva pratio to sve i sjajnom kretnjom uspeo da se nađe u dobroj prilici da mu oduzme loptu.

Što nije uradio tad, uspeo je Pjero dva minuta kasnije kada je primećena druga Zvezdina boljka na ovom meču. Previše su prostora ostavljali protivničkim igračima, a ponajviše Dolevu Hazizi. Ovaj je to iskoristio u 18. minutu i proigrao Pjeroa koji ponovo vara Erakovića i na snagu dolazi u priliku za šut koji koristi i dovodi domaćina u prednost.

Nije dugo trebalo Zvezdi da odgovori. Šutirao je Katai sa ivice šesnaesterca u 27. minutu, a lopta je na putu ka golu zakačila Pešića nakon čega uz dosta sreće prelazi gol liniju.

Iskupio se nekadašnji član Makabija iz Tel Aviva za promašaj, a gol je ostao na snazi uprkos protestu protivničkih igrača i signaliziranju nepostojećeg ofsajda.

Od tog trenutka se stekao utisak da Zvezda bez ikakvih problema može do pobede – i to ubedljive.

Ređale su se prilike za srpskog šampiona, a prvu je propustio Osman Bukari samo tri minuta nakon izjednačujućeg pogotka. Ivanić je sjajno proigrao Rodića, ostavio ga samog na levom boku, a ovaj loptom koja je bežala od gola pronašao Bukarija koji je imao sve vreme da se namesti. To je i uradio, ali je isto tako poslao loptu visoko iznad gola Džoša Koena.

Pet minuta kasnije je još jednom promašio Aleksandar Pešić. Razlika je samo u tome što je zaključujući sopstvenoj umešnosti došao do šanse i ispred američkog čuvara mreže, te mu se ne može ni zameriti u istoj meri promašaj.

Ništa od toga nije bilo bitno u 39. minutu kada je Gelor Kanga postigao gol i doneo preokret svojoj ekipi. Ostavio je Bukari loptu vezisti iz Gabona, a ovaj je preciznim udarcem doveo Zvezdu u prednost.

Sa tim rezultatom se otišlo na pauzu, a verovatno je dobar deo srpske javnosti u tim trenucima pomislio kako je izraelski protivnik precenjen, te da će u nastavku posao biti samo otaljan do kraja.

Drugo poluvreme je došlo, ali nisu i ta očekivanja do svog ispunjenja. U nešto više od 15. minuta nastavka Makabi je stigao do dva gola i potpunog preokreta.

Simptomatično, u oba navrata je ostavljeno previše prostora protivniku. Najrpe je Dolev Haziza komotno centrirao i pronašao Pjeroa koji izbija ispred Milunovića i Rodića i glavom šalje loptu u mrežu Milana Borjana koji ju je imao na ruci, ali nije mogao da je zadrži.

Haziza je bio asisten i kod trećeg gola svoje ekipe. Tjaron Šeri, 34-godišnji vezista iz Surinama, je poznat po dobrom šutu, ali ni to nije upozorilo crveno-bele da ne bi trebalo da ga ostave samog na udarcu na ivici šesnaesterca.

Vratio je u Kanginom maniru, ali i sa kamatom jer, ispostaviće se, njegov gol je imao veću težinu.

Zvezda je do kraja pokušavala da napadne, ali iz svih tih pokušaja jedino se izrodila povreda Osmana Bukarija za koju se nadamo da nije ozbiljnije prirode.

Štaviše, mogli su crveno-beli i da pretrpe ubedljiviji poraz i do njega bi i došlo da nije bilo spremnog Milana Borjana koji je pravovremenim istrčavanjem to sprečio.

Sve će se rešiti u Beogradu kada izabranici Dejana Stankovića moraju da zaigraju mnogo bolje i neće imati izgovor. Meč na stadionu "Rajko Mitić" se igra 23. avgusta i moći ćete da ga pratite putem našeg bloga, baš kao i ovaj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

561 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Grizman prekida rekordni niz

Francuski fudbaler Antoan Grizman propustiće prijateljske utakmice reprezentacije sa Nemačkom i Čileom, zbog uganuća desnog skočnog zgloba.

Beta

23:45

12 h

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d