Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.08.2022.

14:30

Pukla i propaganda: Junajtedu trebaju pojačanja i na – televiziji!

Katastrofalan start sezone za Mančester junajted očigledan je na svim nivoima.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Pukla i propaganda: Junajtedu trebaju pojačanja i na – televiziji!
Foto: Profimedia

Nižu se negativni rekordi, a posebno je uočljiv onaj da Junajted nije izgubio sedam mečeva zaredom na strani još od 1936. godine, a sve to uz gol razliku 2:21.

Debakl u Brentfordu otvorio je mnoge rane, a čini se da klub puca po šavovima i tamo gde se najmanje očekivalo.

Nepunih 24 sata posle poraza od 4:0, klupska televizija, MUTV, otkazala je emisiju "Debata", koja je trebalo da bude na programu u 19.00.

Reč je o emisiji u kojoj se redovno analizira igra time sa proteklog susreta, a čiji su gosti, osim bivših igrača kluba i novinari koji redovno prate klub u britanskim medijima.

Međutim, snimanje emisije je otkazano uz obrazloženje da imaju "nedostatak novinara zbog toga što dobar deo njih pokriva pripreme ženskog tima u Tuluzu".

Ipak, pre će biti sa su se u Junajtedu uplašili šta bi moglo biti rečeno u emisiji posle jednog od najsramnijih izdanja tima u istoriji Premijer lige.

I to samo nekoliko dana posle istupa bivšeg igrača Lua Makarija koji je javno kritikovao pokušaj kluba da angažuju vezistu Adrijana Rabijoa.

"Nikad nisam čuo za njega. Klubovi troše miliona da šalju skaute po Evropi, da motre na sve igrače. Niko nije pokušao da dovede ovog momka. Zašto? Imam loš predosećaj u vezi njega", rekao je tada Makari.

Poznato je da su i mnogi drugi bivši igrači, koji su se na klupskoj televiziji drznuli da kritikuju vlasnike, porodicu Glejzer, posle toga bili odstranjeni iz budućih emicija.

Najbolji primer je Bojan Đorđić koji je još pre tri godine na MUTV rekao šta misli o američkim vlasnicima i od tada se nije pojavljivao.

Nervoza na Old Trafordu je ogromna, sledi derbi sa Liverpulom u ponedeljak 22. avgusta, a navijači se udružuju i planiraju veliki bojkot i nove proteste.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve