Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.08.2022.

11:36

Ančeloti: Moj sin odlučio da Alaba uđe na teren

Trener Reala Karlo Ančeloti priznao je da je njegov sin Davide odlučio da David Alaba izvede slobodan udarac koji je doneo pobedu madridskom klubu u Almeriji.

Izvor: B92

Autor:B92

Ančeloti: Moj sin odlučio da Alaba uđe na teren
Foto: Profimedia/Jean Catuffe / DPPI

Real je u nedelju veče pobedom startovao u novoj sezoni, pošto je u gostima savladao Almeriju 2:1. Domaći tim je poveo u šestom minutu golom Largija Ramazanija, a onda je Lukas Vaskes izjednačio u 61.

Pobedu Realu doneo je Alaba u 75. minutu iz slobodnog udarca.

On je nekoliko sekundi pre toga ušao u igru umesto Ferlanda Mendija, a dobio je instrukcije od Davidea Anćelotija, koji je jedan od trenera u stručnom štabu Reala.

"Hijerarhija kod izvodjenja slobodnog udarca u zoni šuta se zna: Karim Benzema je prvi, a posle njega je Toni Kros. Medjutim, kada je dosudjen slobodan udarac za nas blizu kaznenog prostora, Davide je odlučio da Alaba udje na teren i da šutira na gol. Nije bilo lako reći Benzemi i Krosu da neće da šutiraju, ali im je Alaba preneo Davideovu poruku i oni su je poslušali", rekao je Ančeloti za španske medije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve