Nova vest
Fudbal

Nedelja, 14.08.2022.

14:25

Niko nikad kao Haland u Pepovom Sitiju – ali ne onako kako mislite VIDEO

Norveški fudbaler Erling Haland postavio je negativan rekord Mančester sitija Pepa Gvardiole.

Izvor: LN

Autor: LN

Niko nikad kao Haland u Pepovom Sitiju – ali ne onako kako mislite VIDEO
EPA-EFE/PETER POWELL

Od kada je Gvardiola preuzeo Siti 2016. godine, ta ekipa forsira igru sa mnogo dodavanja i uključenost u napad svih igrača na svim pozicijama.

Međutim, Haland nikada nije važio za takvog tipa igrača, a to se moglo videti i u utakmici protiv Bornmuta u kojoj je, doduše, imao jednu sjajnu asistenciju.

Ta asistencija ispostavila se kao jedan od dva uspešna pasa koja je Haland imao za sva 74 minuta na terenu, kada ga je zamenio Hulijan Alvares.

Time je postao igrač sa najmanje kompletiranih pasova u jednoj utakmici Mančester sitija pod vođstvom Gvardiole.

Gvardiola nije zabrinut zbog toga, ali ni činjenice da mladi napadač nije postigao gol u pobedi od 4:0 protiv "trešnjica".

"Najteži posao na svetu je kada ste napadač protiv odbrane koja ima tri srednja vezna i tri štopera, a vi igrate u samoj sredini. Naći ćemo se u mnogo takvih situacija, ali je sve samo pitanje vremena. Uspevaćemo da ga pronađemo zbog velikog kvaliteta koji imamo u igračima koji igraju iza njega", jasan je bio Gvardiola.

"Građani" u trećem kolu Premijer lige gostuju Njukaslu 21. avgusta od 17.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve