Nova vest
Fudbal

Subota, 13.08.2022.

19:45

Tri asistencije i gol Ivanića – rutina Zvezde pred meč sezone

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na svom terenu Voždovac rezultatom 4:0, u šestom kolu Mozzart Bet Superlige.

Izvor: MT

Autor: MT

Tri asistencije i gol Ivanića – rutina Zvezde pred meč sezone
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Aktuelni prvak je tako napravio lepu uvertiru pred dvomeč sa Makabijem iz Haife u plej-ofu za ulazak u Ligu šampiona.

Dejan Stanković je na teren poslao manje-više najjači sastav, a u startnoj postavi, od standardnih prvotimaca, nije bilo samo Aleksandra Dragovića i Marka Gobeljića.

Zvezda je utakmicu započela furiozno, sa dva pogotka za samo osam minuta igre, a kod oba, asistent je bio Mirko Ivanić. On je treću asistenciju zabeležio i u 84. minutu, kada je pogodio Ben.

Nakon toga i sâm se upisao u strelce u petoj pobedi crveno-belih u šampionatu. Ali, idemo redom.

Najpre je posle solo prodora u trećem minutu, Ivanić namestio gol Aleksandru Pešiću, kome je to bio prvi nakon povratka u crveno-beli tabor.

Samo pet minuta kasnije, Ivanić je nakon odličnog driblinga, na tacni namestio šansu i Bukariju. Nije je propustio, namestio se na desnu nogu i poslao loptu u mrežu.

Primljeni golovi nisu mnogo poremetili, mora se reći, hrabri Voždovac na ovom susretu.

Ta prevelika doza želje da se ugrozi protivnički gol, možda je i presudila, ali na negativan način po njih. Jednostavno su ostavili dosta prostora rivalu.

Koliko su pokušavali da se nadigravaju sa favorizovanom Zvezdom, govori podatak da su na poluvremenu imali veći posed lopte.

Nisu imali naročito velikih prilika, a pokušaji su dolazili uglavnom sa distance. Najbolju do pauze, ali na drugoj strani, imao je Katai, koji je sa desetak metara, usamljen, šutirao traljavo za njegove standarde.

Nije odustajao Voždovac ni u nastavku, često je napade završavao sa pet-šest igrača pred kaznenim prostorom domaćih.

Ipak, sve su to bili udarci iz daljine, koji su odlazili pored stative ili preko prečke gola koji čuva Borjan.

Lep detalj viđen je u 63. minutu, kada je Hajdin pokušao makazicama, a golman Zvezde napravio paradu i zaustavio ne toliko jak šut.

Ubrzo nakon toga, Stanković je malo promešao karte i izveo jedinog napadača iz igre. Devetku je prvo "glumio" Katai, a onda i Ben, koji je prvi put dobio priliku ove sezone.

I odmah postigao gol, za ovacije sa tribina. Grešku je napravio golman Krunić, Srnić je presekao loptu, doturio ju je Ivaniću, a ovaj, za treću asistenciju, Benu, kome nije bilo teško da se upiše u strelce.

Tačku na ovaj susret stavio je ko drugi nego Ivanić, koji je nakon tri asistencije, postigao i gol.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

135 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d