Nova vest
Fudbal

Subota, 13.08.2022.

17:00

Piksi o "Frećarosi" i Srbima u Italiji: Bićemo favorit iz senke u Kataru

Kada god neki inostrani igrač stigne u Seriju A, Italijani pozovu viđene ljude iz njegove zemlje da ga prokomentarišu.

Izvor: SS

Autor: SS

Piksi o
Foto: StarSport/Srðan Stevanoviæ

U danu kada je Filip Kostić po prvi put zadužio opremu Juventusa, torinski "Tutosport" razgovarao je sa selektorom Srbije Draganom Stojkovićem.

Popularni Piksi veoma dobro poznaje Kostića i uporedio ga je sa najbržim italijanskim vozom.

”On je kao Frećarosa (prevodu crvena strela)", rekao je Stojković i šaljivo dodao:

"Često ću prolaziti kroz Italiju, najviše kroz Torino. Možda bih trebalo da kupim kuću ovde. Divno je videti toliko mojih igrača ovde u jednoj od najjačih liga na svetu", našalio se Piksi aludirajući da će tamo gledati i Dušana Vlahovića pred Mundijal u Kataru.

"Veoma sam srećan zbog Filipa. Pre nekoliko meseci mi je rekao da čeka Juventus i srećan sam što je ispunio svoju želju. On je dosta napredovao u poslednje dve ili tri godine i zaslužio je šansu u vrhunskom klubu. Ozbiljan je momak, vrlo fokusiran i veliki je profesionalac. Pokriva levo krilo, igra i napred i nazad, ali on ne trči samo, već je odličan tehničar i ima sjajan centaršut. Kada je Kostić na terenu znate da u peterce stižu lopte i uglavnom su precizne. O ulozi će odlučivati Alegri kojeg smatram veoma dobrim trenerom".

Dotakao se i Dušana Vlahovića.

"Svaki napadač na svetu, ne samo Dušan voleo bi da ima dva asistenta kao što su Kostić i Di Marija. Ne brinem se za njega, samo da bude zdrav. Uvek je davao golove i nastaviće to da radi. Mnogo će postići u Juventusu, a nadam se i u Kataru. Želeli bismo da postanemo favoriti iz senke na Svetskom prvenstvu".

Često se spominje da bi i Sergej Milinković-Savić mogao da se preseli u redove "stare dame".

"On u Juveu? Nikad ne reci nikad. Mislim da je Sergej idealan za Juventusov vezni red. On je vrhunski igrač i bio bi veliko pojačanje za svaki tim".U Seriju A stigli su i Nemanja Matić (Roma), Luka Jović (Fiorentina) i Nemanja Radonjić (Torino).

"Matić? Sjajan posao! Odlično poznaje Murinja i biće im pravo pojačanje. Roma će se sada boriti za vrh tabele. Jović mora da pronađe kontinuitet i biće mu lakše uz Milenkovića. Biće im dobro u Firenci. Radonjić je veoma brz i može da pravi razliku. Nadam se da će igrati"
, završio je Stojković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve