Nova vest
Fudbal

Petak, 12.08.2022.

12:05

Grci hapse decu huligane, u Argentini gore automobili fudbalera

Grčka policija saopštila je da je privela 15 navijača fudbalskog kluba Makabi iz Tel Aviva uoči utakmice protiv Arisa u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images

Policija je navela da su navijači, starosti između 16 i 35 godina, privedeni nakon što su tokom bezbednosne provere kod njih pronađene dimne bombe, baklje i petarde.

Petorica osumnjičenih su maloletnici, navela je policija. Navijači izraelskog kluba trebalo bi kasnije u petak da se pojave pred tužiocem.

Aris je pobedio Makabi iz Tel Aviva sa 2:1, ali je izraelski klub prošao u plej-of kvalifikacija za Ligu konferencija pošto je u prvom meču slavio sa 2:0.

U međuvremenu, pet automobilakoji pripadaju fudbalerima i stručnom štabu argentinskog prvoligaša Aldosivija zapaljeno je nakon novog poraza te ekipe u prvenstvu.

Aldosivi je u utakmici 13. kola argentinske Lige profesional gostovao kod Godoj Krusa, i nakon 0:2 upisao deveti ligaški poraz.

Na pretposlednjem je mestu tabele lige 28 klubova s osam bodova iz 13 utakmica.

Izgoreli automobili bili su parkirani na klupskom parkiralištu u Mar de Plati, na koje su se igrači dovezli pre puta na gostovanje.

Planuli su samo nekoliko minuta nakon kraja utakmice, a iako su vatrogasci brzo alarmirani, petorica igrača ostala su bez svojih vozila.

Klub se nakon svega oglasio kraćim saopštenjem u kojem je naglasio zgražanje vandalizmom i poručio da nasilje nije rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve