Nova vest
Fudbal

Sreda, 10.08.2022.

10:21

Najton želi da kupi Mančester junajted

Majkl Najton (70), britanski bogataš koji je novac stekao u trgovini nekretninama, ponovo želi da postane vlasnik Mančester junajteda.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Najton želi da kupi Mančester junajted
Foto: Profimedia

Biznismen je već jednom tokom osamdesetih godina pokušao da kupi klub, ali tada nije uspeo.

Želja mu je da sada okonča vladavinu američke porodice Glejzer i vrati slavni klub sa Old Traforda na stazu uspeha. Posle niza protesta navijača ove i prošle godine, porodica Glejzer je pod pritiskom da proda akcije kluba.

Navijači "crvenih đavola" su protestovali i u nedelju, pred utakmicu sa Brajtonom i tako još jednom iskazali želju da Amerikanci prodaju klub.

"Mi smo klub koji je u krizi i svi znamo razlog što je tako. Imamo nesposobnu upravu i bukvalno beskorisne vlasnike koji gotovo da ne znaju ništa o fudbalu. Svi znaju da nam trebaju novi vlasnici u ovom klubu, to je moj cilj i to su moje aspiracije. Napredujem u tom smeru, nastavljam razgovore sa ljudima, imam neka obećanja i stabilne finansije", rekao je Najton za Man Utd The Relgion Jutjub kanal.

On je otkrio i dokle se stiglo u smeru da se Amerikanci nateraju na prodaju.

"Radimo na dokumentu ponude. Zapamtite, to je neprijateljska ponuda, što prosto znači da klub zvanično nije na prodaju. Moja namera je da predstavim ovim vlasnicima ponudu koja je legitimna, moćna i komercijalna i kažem im, 'skrenuli ste sa puta, vreme je da odete, isteklo vam je vreme'. I iskreno, navijači širom sveta su se zasitili ovog režima", kaže Najton.

Razočaran je kao i svi navijači Junajteda startom sezone.

"Uzbuđenje zbog starta sezone, koje svi osećamo, taj balon je bio tu, ali je ubrzo pukao kada smo videli igru protiv Brajtona. Klub je u krizi i ostaće u krizi dok imamo ove vlasnike", jasan je Najton.

Lista grehova koje je po njemu počinila sadašnja uprava je predugačka.

"Moramo da se rešimo ovih vlasnika jer su imali svoje vreme, ono je isteklo, imali smo 17 godina razočaranja. Vreme im je da se sklone. Došao je čas da prestanu da izvlače dividende iz kluba. Moramo da prestanemo da servisiramo troškove velikih dugova, vreme im je da prodaju klub. Ne moram ja da budem na čelu ove ponude. Želim samo da vidim naš Mančester junajted u rukama pravih fudbalskih ljudi sa jasnom vizijom. Moramo da popravimo naš stadion i vratimo klub tamo gde mu je mesto. U krizi smo i ona neće proći dok oni ne odu", zaključio je britanski biznismen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve