Nova vest
Fudbal

Utorak, 09.08.2022.

17:00

Tošić: Tvente? Idemo na pobedu

Fudbaler Čukaričkog Nemanja Tošić rekao je danas da će njegova ekipa biti bez "pritiska" u revanš meču protiv Tventea, kao i da će pokušati da zabeleže pobedu."

Izvor: SN

Autor: SN

Tošić: Tvente? Idemo na pobedu
Foto: Pedja Milosavljevic/Starsport

."Verovatno ćemo biti lišeni pritiska, od nas malo ko očekuje da posle poraza od 3:1 u prvom meču možemo nešto više da uradimo. Sigurno je da smo po pitanju prolaska u naredno kolo sada autsajderi, ali videli ste tokom kvalifikacija da je bilo mnogo zanimljivih rezultata, da svako svakog može da pobedi. Videli smo u drugom poluvremenu meča u Humskoj da možemo da se nosimo sa Tventeom. Pokušaćemo da pobedimo, zašto da ne?", rekao je Tošić, preneo je klupski sajt.

Fudbaleri Čukaričkog gostuju u četvrtak ekipi Tventea u Enshedeu, u revanš meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Prvi meč odigran je na stadionu u Humskoj, a pobedu je ostvarila holandska ekipa rezultatom 1:3. Pobednik tog duela će u plej-ofu za plasman u Ligu konferencija igrati protiv Fjorentine.

Tošić je dodao da je uveren da će se ekipa boriti u revanšu.

"Mnogo bih voleo da se sa Lukom Jovićem i njegovom Fjorentinom vidim ponovo na terenu. Znam da će Čukarički dati sve od sebe, ko god da bude bio na terenu, da postignemo željeni rezultat. Biće Čukarički rasterećen u Enshedeu, gde se očekuje pun stadion i prisustvo svih 30.000 gledalaca", rekao je on.

Levi bek Čukaričkog istakao je da bi ekipi bilo dosta lakše ukoliko bi prva došla do gola.

"Ali, kako god da krene meč, borićemo se. Ponavljam, Tvente je favorit, ali videćemo kako će se odvijati susret", dodao je on.

U pobedi svog tima u petom kolu Super lige Srbije protiv Spartaka iz Subotice (2:0), Tošić je upisao asistenciju i gol iz slobodnog udarca.

"Jesam postigao gol i imao asistenciju, ali je za mene lično najbitnije da smo sačuvali sopstvenu mrežu. Dobro je bilo tokom čitavog meča, posebno defanzivno, verujem da sam ispunio zadatke koje nam je šef postavio pred meč protiv Spartaka. Svakako jeste jedna od boljih partija u mojoj karijeri, ali ne bih da se na ovome zaustavim", rekao je 25-godišnji fudbaler.

Tošić je rekao da je uprkos žutom kartonu na početku drugog poluvremena uspeo da zadrži koncentraciju.

"Uspeo sam da zadržim koncentraciju do kraja, da ne napravim neku glupost koja bi mogla skupo da košta moj tim, da poništi sve dobro što je čitava ekipa uradila u utakmici", ocenio je on.

Odbrambeni igrač kluba sa Banovog brda rekao je da asistencija ka Mohamedu Badamosiju u nedelju nije bila "vrhunska", pošto je napadač sam odradio veći deo posla.

Tošić je dodao da je slobodan udarac izveo pošto na terenu nije bio kapiten Marko Docić.

"U opticaju za tu poziciju u tom trenutku bili smo Roganović (Bojan) i ja. Bio je svežiji od mene, ali sam osećao pozitivnu energiju, u dogovoru sa njim uzeo sam loptu i pogodio, ispalo je najbolje za tim", istakao je on.

Specijalni gost na tom meču bio je Luka Jović, koji je u prelaznom roku napustio Real Madrid i pridružio se Fjorentini.

"Videli smo se na brzinu odmah posle utakmice, kum je čestitao na partiji. Uzvratio sam mu rečenicom da će sad morati da dolazi na svaku našu utakmicu", rekao je Tošić.

Revanš meč između Tventea i Čukaričkog na programu je u četvrtak od 19.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve