Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.08.2022.

17:10

Atletiko hoće da se reši Morate

Fudbalski klub Atletiko Madrid ne želi da pusti napadača Alvara Moratu na još jednu pozajmicu u Juventus, već samo da ga proda.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Atletiko hoće da se reši Morate
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Trener crno-belih Masimilijano Alegri želi da se Morata vrati u tim, ali Atletiko će pristati na dogovor samo u slučaju da proda 29-godišnjeg španskog fudbalera, preneo je Tutosport.

Morata je poslednje dve sezone proveo na pozajmici u Juventusu, a posebno je bio uspešan u poslednjoj, u kojoj je bio jedan od najboljih kada je bilo najvažnije, zbog povreda dvojice napadača, Paula Dibale i Federika Kijeze.

Atletiko želi oko 35 miliona evra za Moratu.

Španski klub je odbacio mogućnost pozajmice zbog strogih finansijskih pravila Primere, pošto bi prodajom godinu dana posle duge pozajmice troškovi za Moratu porasli, dodaje se.

Osim Atletika i Juventusa, Morata je tokom karijere igrao i za Real Madrid B, Real Madrid i Čelsi.

Ipak, situacija bi možda mogla da se promeni nakon prijateljskog meča u kojem je Morata upravo Juventusu dao tri gola u pobedi od 4:0.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve