Nova vest
Fudbal

Nedelja, 07.08.2022.

13:30

Ako se po jutru dan poznaje...

Luka Jović iza sebe ima dve loše sezone, ali ako se po jutru dan poznaje ove bi mogao da doživi reinkarnaciju u dresu Fiorentine.

Izvor: B92

Autor:B92

Ako se po jutru dan poznaje...
Foto: Profimedia

Srpski napadač nije se snašao u Real Madridu, nije briljirao ni na pozajmici u Ajntrahtu i mnogi su se pitali gde će nastaviti karijeru i da li će doneti pravu odluku.

Ako sudimo po nekoliko prijateljskih utakmica, tačnije pet, Jović je doneo sjajnu odluku kada je potpisao dvogodišnji ugovor sa Fiorentinom.

Momak rođen 1997. godine odigrao je pet pripremnih mečeva u dresu Viole i postigao je osam golova, uz jednu asistenciju i na najbolji mogući način ulazi u takmičarsku godinu.

Pozitivno o Joviću pričao je jedan od najboljih igrača ekipe, levi bek Kristijan Biragi.

"Luka je sjajan fudbaler, odlično se integrisao u ekipu. Normalno je da napadač hoće uvek da postigne gol, a naš cilj je da ga vratimo da bude onaj pravi Jović", istakao je Biragi.

Jović je 2019. prešao u Real Madrid u transferu vrednom 60.000.000 evra, ali za dve sezone nije uspeo da se nametne, što zbog povreda, što zbog nekih svojih grešaka i napustio je "kraljevski klub".

Prva vest je bila da će biti na pozajmici u Fiorentini, međutim, klub iz Firence uspeo je da otkupi ugovor srpskog napadača i da ga dogovor sa njim dvogodišnju saradnju.

Prijateljske utakmice pokazuju da je Jović doneo najbolju moguću odluku, a uz malo sreće mogao bi se vrati u staru formu i tokom sezone, te očekujemo da bude jedan od najboljih strelaca Serije A.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve