Nova vest
Fudbal

Petak, 05.08.2022.

21:54

Korne u Vest Hemu

Dosadašnji fudbaler Barnlija Maksvel Korne potpisao je petogodišnji ugovor sa Vest Hemom.

Izvor:

Autor:

Korne u Vest Hemu
EPA/Peter Powell / POOL

Ugovor 25-godišnjeg fudbalera vredan je 17,5 miliona funti, uz mogućnost nastavka saradnje na još godinu dana, preneo je Skaj.

Korne, koji će nositi dres sa brojem 14, prošao je danas lekarske preglede i dogovorio lične uslove, pa je postao peto pojačanje londonskog kluba.

Prvobitno se mislilo da će se raditi o pozajmici, ali je klub platio otkupnu klauzulu za reprezentativca Obale Slonovače.

"Prelazak u ovaj veliki klub je novi korak za mene i zaista sam srećan što sam ovde, što sam deo projekta kluba. Uzbuđen sam zbog početka. Svi znaju da je nivo u Premijer ligi vrlo visok i zbog toga želim da igram ovde", rekao je Korne.

Pre njega u klub su došli Djanluka Skamaka za 35,5 miliona funti, Najef Agerd za 30 miliona, Alfons Areola za 10,5 miliona i Flin Dauns sa 12 miliona.

"Biće sjajno igrati pred 62.500 navijača na Londonskom stadionu. Igrao sam ovde za Barnli prošle sezone i jedva čekam to da doživim kao fudbaler Vest Hema"
, dodao je Korne.

Barnli je prošle sezone ispao iz Premijer lige, a Korne je u 26 utakmica postigao devet golova i imao asistenciju.

Nova sezona u Premijer ligi počinje večeras, a Vest Hem će u nedelju dočekati šampiona Mančester siti. Neizvesno je da li će klub uspeti da registruje Kornea za tu utakmicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

6 h

U fokusu

Vidi sve