Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 04.08.2022.

16:50

Konte: Mrzim laganje i lažljivce

Fudbaleri Totenhema sa velikim ambicijama ulaze u novu sezonu u Premijer ligi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Konte: Mrzim laganje i lažljivce
Foto: Profimedia

Klub iz Londona prvenstvenu sezonu otvara u subotu 6. avgusta kada dočekuje ekipu Sautemptona, a menadžer Antonio Konte otkrio je šta su njegovi i planovi cele ekipe u narednim mesecima.

Italijanu su sugerisali da bi uspeh svakako bio da se uzme i neki od kup trofeja, ali je on otišao i korak dalje.

"Zašto da ne i Premijer ligu i Ligu šampiona? Moj cilj i ciljevi kluba su da napredujemo. Ovo je proces koji smo počeli pre sedam meseci. Ako osvojite mesto u Ligi šampiona ne znači da ste ostvarili svoj cilj. Iskustvo mi kaže da idemo u pravom smeru. Istovremeno znam da je klubu potreban naredni korak da bi se takmičio sa najboljim timovima Evrope. Otuda ne smemo biti prepotentni i arogantni. Moramo da radimo, radimo i radimo da napredujemo na terenu i van njega da bismo postali vrhunski klub", jasan je Italijan.

On ipak priznaje da je svestan koliko je jaka konkurencija u borbi za pehare.

"Rekao sam da želim da stvorim nešto važno sa ovim klubom jer volim da pobeđujem. Biće važno da se borimo za nešto važno ove sezone. Znate da svake sezone imate samo jednog pobednika u Ligi šampiona, Premijer ligi, FA Kupu i Liga Kupu. Želja je da postanemo stabilan klub. I drugi žele iste stvari, tako da će biti veoma teško".

Totenhem je bez pehara 14 godina, ali on smatra da je za jedan klub najbolje kada ima trenera na duže staze.

"To je najbolji način da se ide napred. Ako ste sa istim menadžerom godinama, imate kontinuitet rada sa igračima. Meni je posle sedam meseci već lakše da radim sa ovim timom. Znamo se dobro".

Italijan ipak nije uspevao da se duže zadrži u klubovima koje je vidio, a objasnio je i šta mu je bitno.

"Uvek volim iskrenost. Ako mi kažete jednu stvar treba to da poštujete. Ne volim ljude koji su mi rekli jednu stvar, a onda tokom sezone ili dve to promene. Ako me slažete, nemate sreće sa mnom. Mrzim laganje i lažljivce", zaključio je menadžer Totenhema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve