Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.08.2022.

20:00

Bodo nezaustavljiv – pet golova u mreži ekipe koja je izbacila srpski duo VIDEO

Fudbaleri Bodo Glimta ubedljivo su slavili protiv Žalgirisa rezultatom 5:0 u prvom meču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor:

Autor:

Bodo nezaustavljiv – pet golova u mreži ekipe koja je izbacila srpski duo VIDEO
Foto: Profimedia

Norveška ekipa očigledno nije htela da se dovede u poziciju iz prethodna dva dvomeča sa Linfildom iz Severne Irske i Klaksvikom sa Farskih ostrva gde je u pojedinim momentima doveden u pitanje prolazak dalje.

Litvanski šampion je priredio iznenađenje u prethodnoj rundi i izbacio švedski Malme koji trenira Miloš Milojević i igra Veljko Birmančević, ali teško da će moći do još jednog "skandinavskog skalpa".

Mreže su mirovale sve do 33. minuta kada je u protivničkom šesnaestercu oboren Amahl Pelegrino, a sudija je nakon konsultavcija sa VAR sobom pokazao na "belu tačku". Loptu je na istu postavio Hugo Vetlesen i nije oklevao u egzekuciji.

Ako im je trebalo 33 da stignu do prvog gola, onda igrači Bodo Glimta nisu čekali drugo na dupliranje prednosti koje je došlo nakon tri minuta.

Pomenuti Pelegrino je dobio odličnu loptu od Saltnesa i u situaciji jedan na jedan sa protivničkim golmanom nije omanuo.

S tim rezultatom se otišlo na pauzu, a u nastavku je Pelegrino uzvratio asistencijom Larsu Salvesenu koji u 58. minutu verovatno stavlja i tačku na ovaj dvomeč.

Do kraja su se u strelce upisivali još Marius Hoibraten i Runar Espejord za ubedljiv trijumf norveškog šampiona. Ne treba potcenjivati Makabi Haifu i Apolon, ali se stiče utisak da je Zvezda imala sreće kada je na žrebu za plej-of izbegla ovu ekipu.

U drugom meču večeri, Karabag je u Azerbejdžanu odigrao nerešeno sa mađarskim Ferencvarošem 1:1.

Dva gola su koliko slična, toliko i komična bila. U oba navrata se lopta odbila nakon intervencije golmana protivničkim igračima, što su iskoristili najpre Frank Boli u 17. minutu za goste, a potom i Ovusu koji je u 34, minutu doneo domaćinu poravnanje.

Liga šampiona, treće kolo kvalifikacija:
Sreda
Bodo Glimt – Žalgiris 5:0 (2:0)
Vetlesen 33p, Pelegrino 36, Salvesen 58, Hoibraten 61, Espejord 90+3
Karabag – Ferencvaroš 1:1 (1:1)
Ovusu 34 – Boli 17
19:00 Makabi Haifa – Apolon
20:00 Dinamo Kijev – Šturm Grac
20:45 Crvena zvezda – Pjunik
Utorak
Šerif – Plzenj 1:2 (1:1)
Akanbi 36 – Čori 41, Buha 55
Ludogorec – Dinamo Zagreb 1:2 (1:2)
Tekpetej 22 – Perić 6, Padt 9ag
Monako – PSV 1:1 (0:1)
Disasi 80 – Verman 38
Rojal Union – Rendžers 2:0 (1:0)
Teuma 27, Vanzeir 76p

Benfika – Mitjiland 4:1 (3:0)
Ramos 17, 33, 61, Fernandes 40 – Sisto 41p

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve