Nova vest
Fudbal

Sreda, 03.08.2022.

18:22

Stolica se pobunio: Potcenjeni smo, neko namerno unosi nemir!

Trener fudbalera Partizana Ilija Stolica bio je prinuđen na Kipru da, na nešto drugačiji način, najavi prvu evropsku utakmicu u novoj sezoni.

Izvor: SS

Autor: SS

Stolica se pobunio: Potcenjeni smo, neko namerno unosi nemir!
Foto: FK Partizan/Miroslav Todoroviæ

Nova sezona potencijalno je već izgubljena kada je reć o domaćim okvirima, pa se kvalifikacije za Ligu Evrope nameću kao imperativ i slamka spasa za crno-bele.

Stolica je najpre govorio o važnosti meča protiv AEK-a u Larnaki.

"Ko god je vezan za Partizan vaspitan je da ide na pobedu. Pošto je na programu samo jedno poluvreme, svaki rezultat koji nam omogućava da u Humskoj eliminišemo AEK za nas bi bio dobar. Veliki teret se slio na ove momke, potcenjeni su, svi smo potcenjeni na mnogo nivoa, zato verujem da će se akumulacija negativne energije isprazniti na terenu i pokrenuti stvari u pravom smeru", rekao je Stolica na konferenciji za medije.

"Jasno je šta nam Evropa znači, na koji način se za nju spremamo, iako prvenstvo nismo počeli kako smo planirali i želeli. Ima mnogo razloga, ali je to sad iza nas. Uveren sam da ćemo igrati bolje iz utakmice u utakmicu, svaki dan proveden zajedno predstavlja dobit za sve. Ono što je ekipa pokazala na treninzima samo je uvod u ono što bi trebalo da predstavi protiv Kiprana u dva susreta".

Za situaciju u kojoj se Partizan našao, a o kojoj smo pisali još pre šokantnog poraza u Novom Pazaru, Stolica je "opravdanje" pronašao u psihološkom aspektu.

"Psihološki faktor je presudan. Bilo je turbulentno, stalno je ta vrsta pritiska oko Partizana. Postoje opravdana zadovoljstva i neopravdana nezadovoljstva. Pokušali smo da igrače izolujemo od ogromnog uticaja tog ambijenta i pažnju usmerimo na utakmicu. Teren će pokazati koliko ćemo uspeti. Jedan povoljan rezultat bi stvari (p)okrenuo u pozitivnom smeru“.

Potom je govorio o tome da je deo rukovodstva bio za njegovu smenu, kao i otvorenom sukobu predsednika FK i KK Partizan. koji bukti prethodnih dana.

"Neki pritisci su opravdani, a neki su iskonstruisani, režirani da prave veliki nemir na ekipu. Poenta je da svako kome je Partizan pri ili u srcu mora da momcima pruži podršku, čak i na mentalnom planu, i energetski, kako bi napravili dobar rezultat za klub, za nas, za navijače“.

Vremenski uslovi, ističe Stolica, više idu u prilog domaćinu.

"Prvi meč je specifičan pre svega što usled vremena odigravanja daje prednost domaćinu. Mahom zbog velike vlage, ne toliko visoke temperature. Nije jednostavno navići se, ali su kroz te okolnosti sve ekipe prolazile. Prihvatamo činjenicu da AEK retko gubi evropske utakmice kod kuće, ali naš cilj je prolazak, a ovo samo prvo poluvreme. Evropa nam znači iz ugla stabilizacije i finansija, a isto tako je stvar prestiža i velikog motiva za momke da pokažu kako nisu zaboravili da igraju fudbal. Siguran sam da poseduju kvalitet i da će ga pokazati u dvomeču. Što se tiče naše lige, postoje drugačije okolnosti, dok Evropa uvek pokreće prijatnu euforiju. Zato se nadam da ćemo, pre svega, u revanšu imati podršku od prvog do poslednjeg minuta, a posle toga će reakcije biti u odnosu na rezultat, normalno“.

Ističe da je dobro upoznat sa kvalitetima Kiprana.

"Zaključak je da imamo dobrog protivnika, skupili smo dosta informacija o timu u kome je dosta stranih igrača, a među starterima iz meča sa Dancima nije bilo nijednog Kipranina. To je znak da su sastavljeni od iskusnih internacionalaca, imaju fudbalera koji je odigrao više od 200 utakmica u Primeri (Ojer za Osasunu, op. au), neki od njih su reprezentativci različitih zemalja, neguju fudbal blizak španskom govornom području, žele da dominiraju u posedu, iz organizovanih akcija pokušaju da ugroze gol. Mi ćemo se truditi da od prvog minuta nametnemo naš stil, ali moramo da uzmemo u obzir vreme i da energetski budemo pametni i spremamo revanš“, podvukao je Stolica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve