Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 01.08.2022.

22:35

Rivaldo iznenadio izborom najboljih 11 svih vremena

Jedan od najboljih brazilskih igrača sa kraja prošlog i početka ovog veka jeste Rivaldo i on je izabrao najboljih 11 igrača u istoriji fudbala.

Izvor: SS

Autor: SS

Rivaldo iznenadio izborom najboljih 11 svih vremena
Foto: Profimedia/Antonio SCORZA

Legendarni brazilski majstor je 1999. osvojio "Zlatnu loptu", sa Brazilom je 2002. bio svetski prvak, sa Milanom je 2003. godine osvojio Ligu šampiona, dok je najbolje partije u karijeri ipak imao u dresu Barselone.

Njegov izbor najboljih ikada je za mnoge bio iznenađujuć jer nije uvrstio igrače poput Pelea, Dijega Armanda Maradone ili Johana Krojfa, pa ni Kristijana Ronalda.

Na golu njegovog idealnog tima stoji Nelson Dida, a ispred njega su štoper Karles Pujol i Paolo Maldini, dok su bekovi Kafu i Roberto Karlos iz njegove generacije selekcije Brazila.

U veznom redu su Luis Figo, Ćavi Ernandes, Zinedin Zidan i Ronaldinjo, dok su u napadu Lionel Mesi i Luis Nazario da Lima Ronaldo.

"Igrao sam sa mnogim velikim igračima, ali Ronaldo je igrač sa kojim sam najviše uživao. Najbolji napadač svih vremena", rekao je Rivaldo za svog sunarodnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

3 h

U fokusu

Vidi sve