Nova vest
Fudbal

Sreda, 27.07.2022.

10:00

Šest rivala čeka Partizan u plej-ofu za Ligu Evrope

Partizan će u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati protiv AEK-a iz Larnake, 4. i 11. avgusta.

Izvor: SS

Autor: SS

Šest rivala čeka Partizan u plej-ofu za Ligu Evrope
Foto: Srdjan StevanovicStarsportphoto

No, pre prvog meča u Larnaki, 2. avgusta održaće se žreb za poslednje kolo kvalifikacija, odnosno, plej-of pred ulazak u grupnu fazu.

Stoga je zanimljivo osvrnuti se na to šta bi sačekalo crno-bele u toj fazi, pogotovo jer je već poznato šest potencijalnih rivala.

UEFA je odredila grupu timova pod nazivom "Prioritet 1" u kojoj je sedam klubova, ali Omonija, budući da je sa Kipra, neće moći da se ukrsti sa parom AEK – Partizan.

Stoga će mogući rivali biti:

Gent
(Belgija)
Austrija Beč
(Austrija)
Harts
(Škotska)
Dnjipro
(Ukrajina)
Silkeborg
(Danska)
Sivaspor
(Turska)

UEFA će žreb podeliti na klubove koji startuju tek od plej-ofa, na poražene iz trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona i pobednike treće runde kvalifikacija za Ligu Evrope.

Tog 2. avgusta, na početku žreba će dva kluba iz grupe "Prioritet 4" dobiti rivale iz grupe "Prioritet 1".

Zatim će pet timova iz grupe "Prioritet 3" dobiti preostalih pet rivala iz grupe "Prioritet 1, a potom će se klubovi iz grupe "Prioritet 2" međusobno žrebati.

Pobednici ove faze kvalifikacija će ući u grupnu fazu Lige Evrope, dok će se poraženi preseliti u grupnu fazu Lige konferencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve