Nova vest
Fudbal

Utorak, 19.07.2022.

16:30

Hrvatski klub pred gašenjem: "Nije Dinamo kriv, ali..."

Hrvatski Inter iz Zaprešića na korak je od stečaja i gašenja posle 93 godine postojanja.

Izvor: MT

Autor: MT

Hrvatski klub pred gašenjem:
Foto: Profimedia

Klub iz okoline Zagreba najveći uspeh je ostvario 1992. kada je osvojio Kup, da bi se 2005, sa Modrićem i Ćorlukom, borio sa Hajdukom za titulu prvaka i igrao Kup UEFA.

Inter su dotukle tužbe bivših igrača Serdara Serderova i Borislava Coneva, koji su tražili 230.000 evra i na Sudu FIFA dobili klub u sporu.

"Presude FIFA su skandalozne, ali su na snazi. Moramo da platimo ono što u njima piše da bismo izbegli gašenje seniorskog tima", rekao je Branko Laljak, predsednik kluba.

Propala je saradnja i sa Dinamom.

"Želim biti potpuno jasan i reći da Dinamo nama nije ništa kriv za naše finansijske probleme, ali nije nam išlo na ruku što su odustali nakon što smo postigli dogovor. Mi smo raspustili prvu ekipu i stručni štab jer je bilo dogovoreno da će doći njihovi ljudi i da će u našim dresovima igrati Dinamovi igrači, ali su oni na kraju odustali. Ne znam zašto se to dogodilo", dodao je on.

Inter je poslednji put bio prvoligaš u sezoni 2019/20.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve