Nova vest
Fudbal

Utorak, 12.07.2022.

09:25

Šahtjor: UEFA nam pomogla, tužićemo FIFA

Ukrajinski Šahtjor odlučio je da tuži FIFA zbog dozvole da se ugovori s ukrajinskim klubovima mogu raskinuti kada to strani igrači zatraže, zbog rata u zemlji.

Izvor: B92

Autor:B92

Šahtjor: UEFA nam pomogla, tužićemo FIFA
Foto: Profimedia

Ukrajinci zahtevaju da im FIFA zbog te odluke finansijski nadoknadi nanesenu štetu.

Ukrajinski mediji navode da je Šahtjor procenio kako je izgubio oko 50 miliona evra te da se nada nagodbi s FIFA.

Situaciju je komentarisao i Darijo Srna, bivši kapitan hrvatske reprezentacije i legenda Šahtjora.

"Mnogi govore da podržavaju Ukrajinu, ali to ne čine. Na primer, FIFA ne štiti ukrajinski fudbal i njegove igrače kao UEFA. Mi tražimo neki oblik kompromisa u ovoj teškoj situaciji jer ćemo u protivnom izgubiti mnogo igrača besplatno, a u koje smo ulagali"
, rekao je Srna, sportski direktor Šahtara.

"Najbolji smo klub u istočnoj Evropi i borićemo se za ugled i poštovanje koje zaslužujemo. Drugi su nam pomogli. Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin pomogao nam je da preživimo, ali FIFA to ne radi i ako to ne učini, ići ćemo na sud. Pokazaćemo celom svetu da smo živi i da se na terenu borimo za Ukrajinu".


Šahtjor od 2014. godine ne igra domaće utakmice na svojoj "Donbas Areni" u Donjecku, koja je teško oštećena u rusko-ukrajinskom ratu.

I dok će Šahtjor ove sezone igrati u Ligi šampiona, ruskim klubovima je zbog vojne invazije na Ukrajinu zabranjen nastup.

"Nikada ne mešam sport i politiku, ali nažalost ovaj put se slažem da ruski klubovi ne mogu igrati u evropskim takmičenjima zbog trenutne situacije. Rusija je ta koja je agresor, Rusija ubija našu decu i naše prijatelje, ubija naše građane".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve