Nova vest
Fudbal

Utorak, 05.07.2022.

15:10

Mančester junajted doveo prvo pojačanje

Mančester junajted je konačno počeo sa kupovinom igrača u letnjem prelaznom roku.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Mančester junajted doveo prvo pojačanje
Foto: Profimedia/Box to Box Pictures/Yannick Verhoeven

Prvo zvanično pojačanje je Holanđanin Tajrel Malasija, koji je došao iz redova Fejenorda.

Malasija je potpisao ugovor na četiri godine, dakle do juna 2026. sa opcijom produžetka na još godinu dana.

On je prvo pojačanje novog memnadžera "crvenih đavola", Erika ten Haga, koji ga je primetio prošle sezone kada je Malasija odigrao odlično na meču sa Ajaksom.

Tajrel je za klub iz Roterdama odigrao 136 utakmica, dok je u dresu Holandije zabeležio pet nastupa.

"Neopisiv je osećaj pridružiti se Mančester junajtedu. Ovo je novo poglavlje za mene, tu su nova liga, saigrači i sjajan menadžer koji nas vodi. Igrao sam protiv njegovih timova u Erediviziji, poznati su mi njegovi kvaliteti i šta zahteva od svojih igrača. Iako sam mlad, mogu da obećam navijačima Junajteda da ću dati sve na terenu svaki put kada obučem crveni dres. Uvek ću biti zahvalan ljudima iz Fejenorda za sve što su uradili za mene i moju porodicu. Ništa od ovog ne bi bilo moguće bez njih. Sada sam fokusiran na budućnost sa Junajtedom, kako bih mu pomogao da se vrati na stazu uspeha", poručio je Malasija.

Dobrodošlicu Malasiji na Teatar snova poželeo je direktor fudbala Džon Murtou.

"Tajrel je uzbudljiv, dinamičan mlad igrač sa sjajnim iskustvom za svoje godine. Ima pet sezona u Erediviziji, evropsko finale i nastupe u dresu Holandije. Radujemo se što će nastaviti da se razvija kod nas pod komandom Erika ten Haga i njegovog tima. Svi iz Mančester junajteda žele mu dobrodošlicu", izjavio je Murtou.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve