Mančester siti kupio deonice 11. kluba

Od osnivanja 2013. godine, kompanija "City Football Group" je kupila, u potpunosti ili delimično, deonice čak 11 svetskih klubova.

SSIzvor: B92
Podeli
EPA/ALESSANDRO DI MARCO
EPA/ALESSANDRO DI MARCO

Poslednji u nizu, koji kompletira tuh 11 klubova, jeste italijanski Palermo čiji je većinski udeo vlasništva otkupljen, dok će dosadašnji gazda Dario Miri zadržati 20 odsto i ostaće predsednik kluba i upravnog odbora.

"Naš cilj je da u sledećih nekoliko godina uđemo u Seriju A. Palermo je istorijski gledano veliki klub i ima snažan i ponosan identitet", rekao je Ferano Sorijano, izvršni direktor novih vlasnika.

"Naš plan je ambiciozan, ali ovaj klub je potreban Seriji A. Neće biti lako, ali moraćemo naporno da radimo. Italija je jedna od najuzbudljivijih i najstrastvenijih fudbalskih zemalja na svetu, sa bogatom istorijom uspeha reprezentacije i klubova, ali i strastvenim navijačima. Oduševljeni smo što je 'City Football Group' proširio svoju prisutnost u Italiji", dodao je Sorijano.

CFG je osnovana u Abu Dabiju i do sada je, za devet godina, ušla u Mančester siti, Njujork siti, Melburn, Jokohama Marinose, Mondevideo siti, Đironu, Sičuan, Mumbai, Lomel, Troa i sada Palermo.

Neki bi u šali rekli da će uskoro moći da osnuju sopstvenu Superligu...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu