Treneri Barselone u Novom Sadu

Treneri Fudbalskog kluba Barselona, koji su u Beogradu, od 27. juna do 1. jula koordinirali rad svoje Akademije, posetili su i Novi Sad.

Izvor: B92
Podeli
Grad Novi Sad
Grad Novi Sad

lbert Hesus Giljen Martines, Aleks Lusena Bautista i Kristian Gabriel Leli su zajedno sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetićaninom obišli stadion "Karađorđe".

Tom prilikom, oni su se sastali sa fudbalerima Vojvodine Mladenom Devetakm i Jovanom Miloševićem, čiju ekipu je prošlog meseca pojačao golman Lazar Carević, prešavši iz tog katalonskog kluba.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin je izrazio zadovoljstvo što su i deca iz Srbije imala priliku da pohađaju Barselonin kamp, koji je jedan od najvećih klubova današnjice.

"Grad Novi Sad je 2018. godine bio prvi domaćin Barsinog kampa. Iako je ove godine održan u Beogradu, mi smo nastavili da podržavmo mlade novosadske talente i omogućili da deca iz najboljih gradskih klubova, a ove godine su to mladi talenti, od šest do 16 godina, iz FK „Vojvodina“ idu besplatno na kamp. To je prilika da deca nauče nešto novo i shvate da samo velikom posvećenošću, radom i disciplinom mogu da dođu do uspeha u karijeri. Siguran sam da im mogućnost da savladaju tehniku i veštine svojstvene njihovim idolima mnogo znači i da će stečeno znanje pokazati na utakmicama", izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

Koordinator kampa Albert Hesus Giljen Martinez je izrazio oduševljenje organizacijom kampa, kao i visokim kvalitetom umeća igranja fudbala koji su polaznici kampa pokazali.

"Barca Academy" je oficijelna škola fudbala najvećeg kluba na svetu, Barselone, koja radi isključivo pod supervizijom trenera iz tog kluba i po metodologiji na kojoj se njihova filozofija i temelji. Učesnici letnjeg kampa ne uče samo fudbalske tehnike, već uče i da dele vrednosti po kojima je taj klub poznat širom sveta, a to su: poštovanje, ambicija, timski rad, solidarnost i integracija.

Direktor kampa za Srbiju i fudbalski trener Miroslav Radoičić istakao je najbolji polaznik kampa putuje u Barselonu na besplatan trenažni proces u Školi fudbala "La Masija" i da se treneri iz Barselone već pet godina suočavaju sa izazovom koga da pošalju budući da je ovo sredina u kojoj ima mnogo talentovane dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.