Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 30.06.2022.

13:20

Juventus potvrdio odlaske Dibale, Bernardeskija i Morate

Fudbalski klub Juventus potvrdio je danas da su klub napustili igrači Paulo Dibala, Federiko Bernardeski i Alvaro Morata.

Izvor: B92

Autor:B92

Juventus potvrdio odlaske Dibale, Bernardeskija i Morate
Foto: Profimedia

Kako je saopšteno na klupskom sajtu, trojici igrača istekli su ugovori, Dibali i Bernardeskiju višegodišnji, a Morati dvogodišnja pozajmica.

Morata se vraća u Atletiko Madrid, sa kojim ima ugovor do sledećeg leta.

Torinski klub imao je mogućnost da otkupi ugovor za 35 miliona evra, ali se nije odlučio na to, pošto pregovori sa Atletikom o manjoj ceni nisu uspeli.

Crno-beli su za dvogodišnju pozajmicu platili za Moratu 20 miliona evra.

Španski fudbaler odigrao je 92 utakmice za Juventus i postigao 32 gola.

Dibala je slobodan igrač, spekulisalo se da bi mogao da predje u Inter, ali je milanski klub doveo na pozajmicu Romelua Lukakua iz Čelsija.

Argentinac je za sedam godina u Juventusu odigrao 293 utakmice, postigao je 115 golova, imao je 45 asistencija i osvojio 12 trofeja.

Bernardeski je napustio klub posle pet godina i mogao bi da predje u Napoli. On je za crno-bele odigrao 183 utakmica, postigao 12 golova i imao je 20 asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve