Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.06.2022.

18:35

Piksiju uručeno vidovdansko odlikovanje: Hvala, Srbijo!

Selektor Srbije Dragan Stojković Piksi jedan je od laureata vidovdanskog odlikovanja.

Izvor:

Autor:

Piksiju uručeno vidovdansko odlikovanje: Hvala, Srbijo!
FOTO TANJUG/STRAHINJA ACIMOVIC/ bg

"Velika je čast na ovaj veliki dan primati veliko državno priznanje. Ako dozvolite da u ovoj prilici primenim sportsku logiku rangiranje ovaj dan će ući u finalno takmičenje mojih omiljenih životnih uspomena. Iskoristio bih priliku da čestitam i ostalima koji su dobili orden. Priznanje koje sam dobio je naslovljeno na moje ime i prezime, ali tu su i svi oni koji su bili tu kada sam proslavljao poraze i učio iz poraza. Pred svima vama priznanje primam i u svoje i u njihovo ime. Zahvalan sam na svim prilikama koje sam primio i očekivanjima koje sam opravdao", rekao je Piksi.

Navodeći da su odlikovanja često izraz podrške, Stojković je kazao da u ovom trenutku sa radošću prihvata orden kao podršku celoj fudbalskoj reprezentaciji Srbije da nastavi dosadašnje uspehe i da na narednom svetskom prvenstvu postigne najbolje moguće rezultate.

"Ta podrška ne ide samo meni, već i svima onima sa kojima radim, stoga ću u ime svih onih koji Srbiju časno predstavljaju dati reč da ovu podršku koju su danas dobili neće izneveriti. Borićemo se i dati sve od sebe što možemo da Srbija bude ponosna na nas. Mi koji predstavljamo sportsku čast jedne male, ali za sve nas najveće zemlje na svetu“, dodao je selekot "orlova".

Istakao je da živimo u teškim vremenima.

"Vidovdan nas podseća koliko je važno da budemo tu jedni za druge, a posebno kada je najteže. U ime svih nas koji smo u ovoj globalno teškoj godini dobili priznanja, zahvaljujem se na toj časti. Želim da svi Srbi u Srbiji i van nje svaki Vidovdan dočekaju u većoj slobodi, miru i uspesima. Hvala, Srbijo", zaključio je Piksi.

Pored njega, ordenom Karađorđeve zvezde drugog stepena odlikovani su i Svetislav Pešić i Bora Milutinović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve