Nova vest
Fudbal

Utorak, 28.06.2022.

16:28

Žezus prošao lekarske preglede u Arsenalu

Fudbaler Mančester sitija Gabrijel Žezus prošao je lekarske preglede uoči transfera u Arsenal, preneli su britanski mediji.

Izvor:

Autor:

Žezus prošao lekarske preglede u Arsenalu
EPA/FERNANDO ALVARADO

Transfer će biti vredan 45 miliona funti, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Za 25-godišnjeg brazilskog napadača bili su zainteresovani brojni klubovi, ali je on izabrao da pređe u Arsenal. Odlučio se na odlazak, pošto se očekuje da će po dolasku Erlinga Holanda imati manju minutažu kod trenera Pepa Gvardiole.

Žezus je 2017. godine iz Palmeirasa prešao u Siti, za koji je odigrao 236 utakmica i postigao 95 golova. Osvojio je četiri šampionske titule u Premijer ligi, tri Liga kupa i FA kup.

On je već sarađivao sa trenerom Arsenala Mikelom Artetom u Sitiju, kada je Španac bio član stručnog štaba.

Londonski klub je prošlu sezonu završio na petom mestu, a Arteta se u napadu oslanjao uglavnom na mlade igrače, pa je 20-godišnji Bukajo Saka bio najbolji strelac ekipe sa 12 golova.

Arsenal je u letnjem prelaznom roku doveo Fabija Vijeiru iz Porta za 34,2 miliona funti, a zainteresovan je i za Rafinju iz Lidsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve