Kruševac dobio nov stadion

Srbija je postala bogatija za još jedan sportski objekat pošto je u Kruševcu svečano otvoren stadion "Sportski centar Jedinstvo 1936".

Izvor: B92
Podeli
Foto: FSS
Foto: FSS

Čin otvaranja stadiona upriličili su Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, gradonačelnica Kruševca Jasmina Palurović, zamenik predsednika FS Srbije Nenad Bjeković i direktor Atletskog saveza Srbije Slobodan Branković.

"Dragi moji sportski prijatelji, hvala gradu Kruševcu što ste mi pružili priliku da vas u ime FS Srbije pozdravim i da se zahvalim, jer ste vi grad koji najviše ulaže u fudbalsku infrastrukturu i terene. Zato sam siguran da će Kruševac uskoro biti na fudbalskoj mapi koju zaslužuje, ne samo u Srbiji, nego i u Evropi. Verujem da će na ovom terenu vrlo brzo trčati neki novi fudbalski talenti zbog kojih ce Kruševac i Srbija imati razloga da budu ponosni“", izjavio je Nenad Bjeković.

Svečanosti su još prisustvovali direktor Bezbednosno-informativne agencije Bratislav Gašić, predstavnici FK Crvena zvezda i FK Partizan, JP "Koridori Srbije"…

Izgradnja multifunkcionalnog sportskog objekta "Jedinstvo 1936" počela je pre tačno godinu dana.

Stadion je namenjen prevashodno atletskim i fudbalskim takmičenjima.

Projekat je uspešno realizovan zahvaljujući inicijativi grada Kruševca, izdvojenim sredstvima iz gradskog budžeta, kao i donatorima od kojih je FŠ obezbedio travnatu podlogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.