Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 27.06.2022.

09:38

Čeferin: Srbija će zablistati na Mundijalu

Predsednik UEFA Aleksandar Čeferin nalazio se u Beogradu i to iz više razloga.

Izvor:

Autor:

Čeferin: Srbija će zablistati na Mundijalu
EPA-EFE/Christian Bruna

Njegov otac Peter je promovisao svoju knjigu "Sudnji dani", a Čeferin je pored toga imao i radnu večeru i posetu Sportskom centur Fudbalskog Saveza Srbije.

"Imate legendu na mestu selektora reprezentacije. Piksi je i danas idol mnogih generacija fudbalera i oličenje najboljih vrednosti koje sa sobom donose sport i posebno fudbal. Trenutak u kojem je izabran za selektora i činjenica da se Srbija plasirala na Svetsko prvenstvo su samo dodatno podigle popularnost vaše reprezentacije. Verujem da će Srbija sa Piksijem dodatno da zablista u Kataru", izjavio je Čeferin u razgovoru za "Novosti".

Smatra da Srbija ne treba da brine za svoju fudbalsku budućnost.

"Saradnja sa svim našim članicama je odlična, ali ona sa Fudbalskim savezom Srbije je na vrhunskom nivou. Ovde narod voli fudbal i to se vidi na svakom koraku, od dečjih igrališta između zgrada, preko prepunih terena u sportskim centrima. Ne brinite za budućnost ove igre", dodao je Čeferin koji je nedavno u Ljubljani posmatrao remi Slovenije i Srbije (2:2) u okviru Lige nacija.

Upitan je i o navodnom ratu između UEFA i FIFA.

"Hajde da ne pravimo problem tamo gde ga nema. Svi znamo da je fudbal već odavno globalni fenomen i da konstantno postoji potreba da on napreduje u svim pravcima. Evropa je, razumljivo, tu odmakla najdalje, a saradnja sa FIFA može samo da unapredi strategiju razvoja sporta koji je zaista najpopularniji na svetu. Zato i ne gledam na neke različite stavove na način na koji ga neki drugi pretvaraju u takozvani sukob. NJega nema i mi smo srećni što posle dve godine muka koje je korona donela svima, pa i fudbalu, možemo konačno da vidimo pune tribine stadiona širom Evrope i uživamo u fudbalu punim plućima", zaključio je Čeferin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve