Nova vest
Fudbal

Petak, 24.06.2022.

19:15

Popović ukopao "parni valjak" – poraz Partizana na startu

U prvoj utakmici na pripremama u Sloveniji, fudbaleri Partizana poraženi su od rumunskog Kluža rezultatom 1:0 (1:0).

Izvor: SN/SS

Autor: SN/SS

Popović ukopao
Foto: B92/Stefan Smuða

Meč kojim je otvorena sezona i era sa novim trenerom Ilijom Stolicom igrao se u vrlo jakom ritmu i sa dosta grubih startova od strane tima koji će za 10 dana igrati kvalifikacije za Ligu šampiona protiv Pjunika.

Takođe, prvak Rumunije će već u subotu imati poslednju proveru na ovim pripremama protiv Hajduka iz Splita, pa je jasno da se trenutno nalazi u dosta boljoj fizičkoj spremi.
Prvo poluvreme crno-belih ove sezone nije proteklo dobro jer, osim što su bili jalovi u ofanzivnom delu, obeležila ga je velika greška golmana Aleksandra Popovića.

Mladi čuvar mreže je u 35. minutu ispred svog gola poklonio loptu Aleksandruu Paunu i on je mirno proigrao Hrvata Marka Dugandžića koji je rutinski pogodio praznu mrežu za vodeći gol Kluža.

Drugi deo otvoren je sa nekoliko promena u sastavu, ali i dobrim udarcem Filipa Holendera sa distance kojim je probudio nadu u buđenje "parnog valjka".

Ali, do toga nije došlo. Neuigranost u određenim situacijama je bila vrlo izražena i jasno je da će biti potrebno još dosta vremena kako bi igrači prihvatili ideje novog trenera Ilije Stolice.

Reklo bi se i još nekoliko pojačanja, ali vremena je sve manje. Pripreme su otprilike na polovini i uveliko se gleda ka startu sezone 9. jula. Tada će Partizan gostovati Javoru u Ivanjici, a već je poznat i termin sa početkom u 20.00.

Do tada, crno-beli će u Sloveniji odigrati susret protiv Spartaka iz Trnave 28. juna, a potom će generalna proba biti u Gracu protiv Fenerbahčea, mogućeg rivala u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Partizan: Popović (od 46. Stevanović) - Filipović, Jevtović, Šehović (od 57. Baždar), Urošević - Fejsa (od 46. Lutovac), Zdjelar - Menig (od 46. Terzić), Natho (od 46. Petković), Jović (od 80. Stašević) - Holender (od 80. Vlahović).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve