Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.06.2022.

17:13

Eraković govorio o Ligi šampiona i pozivu na Svetsko prvenstvo

Mladi fudbaler Crvene zvezde Strahinja Eraković priključio se saigračima na pripremama u Sloveniji, na Brdu kod Kranja.

Izvor: B92

Autor:B92

Eraković govorio o Ligi šampiona i pozivu na Svetsko prvenstvo
Foto: FK Crvena zvezda

Eraković je istakao da se nada plasmanu u Ligu šampiona sa klubom, kao i da bi voleo da se nađe na spisku selektora Dragana Stojkovića Piksija za Mundijal u Kataru.

"Imao sam malo dužu pauzu zbog reprezentativnih obaveza pa sam se priključio saigračima u Sloveniji. Kada je u pitanju današnji trening, jeste mi teže pao, ali to je normalno. Mislim da ću se brzo vratiti u formu i steći fizičku snagu, kao što sam imao prethodne sezone. Devet dana sam pauzirao, mislim da to nije mnogo. Smatram da sam dosta spreman i da ću se brzo navići na jak trenažni proces. Imaćemo tri utakmice u Sloveniji i jednu u Rusiji protiv Zenita. Svaki prijateljski meč je dobar da se uigramo, da pojačanja osete kako je igrati u Zvezdi i naravno na ovim utakmicama je dobro pobeđivati", izneo je prve utiske Eraković i govorio o očekivanjima u novoj sezoni:

"Probaćemo da uradimo sve što je do nas. Plasman u Ligu šampiona i odbrana duple krune i ako je moguće, da u elitnom takmičenju u Evropi, stignemo što je dalje moguće".

Neizbežna tema bio je i debi Erakovića za nacionalni tim Srbije na utakmici Lige nacija protiv Norveške (0:1).

"Utisci su fenomenalni, sa samo 21 godinom sam debitovao za A reprezentaciju Srbije. O tome sam maštao. Prvo da zaigram u prvom timu Crvene zvezde, a potom i reprezentacije. Na meni je da sada radim još jače, da se dokazujem iz dana u dan. Značilo mi je da treniram sa fudbalerima koji igraju u vrhu evropskog fudbala. Za 15 dana provedenih sa njima dosta sam stvari naučio. Nadam se da mi ovo neće biti poslednje okupljanje. Na meni je da vredno radim i treniram, naravno da bih bio srećan da dobijem poziv na Svetsko prvenstvo, ali ima još dosta do toga. Prvo da se okrenemo obavezama u klubu i nastavimo tamo gde smo stali", istakao je Eraković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve