Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 23.06.2022.

08:41

Čovek koji je stvorio moderni Liverpul prelazi u Junajted?

Majkl Edvards, doskorašnji sportski direktor Liverpula, nalazi se na listi želja Mančester junajteda ovog leta.

Izvor:

Autor:

Čovek koji je stvorio moderni Liverpul prelazi u Junajted?
Foto: Profimedia

Pored "crvenih đavola", interesovanje su pokazali još Čelsi i Ajaks, ali svakako da najviše pažnje pobuđuje interesovanje najvećeg rivala "redsa".

Edvards je odigrao ključnu ulogu u dolazak "kostura" ekipe koja je osvojila svaki veći trofej tokom mandata Jirgena Klopa. Doveo je fudbalere poput Alisona, Van Dajka, Robertsona, Tijaga, Fabinja, Salaha, Manea i drugih.

Nije samo kupovao, već i prodavao. Svakako najčuvenija je selidba Felipea Kutinja u Barselonu za 146 miliona funti.

Za sada ne govorimo o naprednoj fazi u pregovorima, već samo inicijalnoj zainteresovanosti tima na čiju je klupu nedavno seo Erik Ten Hag. Alternativa za Edvardsa je Li Dajks iz Brentforda, pišu britanski mediji. Navodi se i Kieron Skot iz Midlzbroa.

Sa druge strane, odlazak Marka Overmarsa iz Ajaksa, odnosno Marine Granovskaje iz Čelsija, mu je otvorio vrata i u ta dva kluba. Međutim, za sada nije jasno da li je Edvards rad da napravi tako brz povratak u svet fudbala koji je baš ovog leta napustio. Njegovu poziciju u Liverpulu je popunio Džulijan Vard koji je već doveo veliko pojačanje u vidu Darvina Nunjesa iz Liverpula.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve